21 Март 2019четвъртък15:47 ч.

Люси Дяковска

Петолиния

Люси Дяковска изпълнява песни за Коледа и Нова година от цял свят

/ брой: 248

автор:Дума

visibility 610

Магнетичната Люси Дяковска е солистка на празничния концерт на Софийската филхармония на 27 декември. Специален гост ще бъде обичаният актьор Владо Пенев - в ролята на разказвача. Емблематични песни за Коледа и Нова година от всички краища на света, музикални шедьоври от Италия, Франция, Англия, Америка, България, Русия, истории за любов и надежда подгряват празничното настроение и разказват приказка, в която всеки иска да е главен герой. Диригент на концерта е маестро Найден Тодоров.

Люси Дяковска ще пее за първи път със Софийската филхармония. "Това ще бъде един от най-важните ми проекти, ако не и най-важният. Концертът с най-добрия оркестър на България провокира и мен, и публиката, която ще усети съвсем различна емоционалност."

Поп звездата има обяснение за тази емоционалност. В концерта ще прозвучи песен, чийто оригинал е написан от дядо й - композитора Иван Вълев, за женски хор. Сред песните, които Люси подготвя, са и емблематичните "Тиха нощ, свята нощ", "Feliz navidad" и, разбира се, "Аве Мария", чието демо певицата записа под акомпаниментa на своята майка. Аранжиментите са поверени на Румен Бояджиев-син, Гого Милтядов и Константин Добройков.

Заради големия интерес Софийската филхармония пуска и втора дата - 28 декември. Тогава пред първия оркестър ще застане един от най-младите диригенти у нас - Димитър Косев. Билетите за двата концерта са на цени от 20 до 50 лв. и може да бъдат купени от касата на зала "България", Ивентим и Ипей, научи ДУМА от Кремена Николова-Флор, реклама и връзки с медиите на Софийската филхармония.

Пак отлагат срока за концесията на летището

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 55

5000 таксита на протест срещу чужда компания

автор:Дума

visibility 315

/ брой: 55

Появи се и трети кандидат за бизнеса на ЧЕЗ в България

автор:Дума

visibility 324

/ брой: 55

Гигантска експлозия в химически завод в Китай

автор:Дума

visibility 122

US-бомбардировач прелетя край Русия

автор:Дума

visibility 186

Нова Зеландия забрани полуавтоматичните оръжия

автор:Дума

visibility 154

Лидерите на ЕС решават днес дали да отложат Брекзит

автор:Дума

visibility 131

Страховитата система на забавачките

автор:Деси Велева

visibility 228

/ брой: 55

Не е за вярване - днес цензурират и цар Борис III

автор:Христо Георгиев

visibility 572

/ брой: 55

Събудете се, политици!

автор:Дума

visibility 229

/ брой: 55