02 Май 2024четвъртък20:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кулинарното дуо готви заедно десет години

Лора и Стоян се завръщат с "Бон апети"

/ брой: 84

автор:Дума

visibility 622

Талантливият екранен тандем Лора и Стоян, който готви рамо до рамо вече десет години, се завръща с пълна сила и с голяма доза вдъхновение за всички, които обичат да създават и споделят вкусна храна. Новият пети сезон на "Бон апети" ще се излъчва всеки ден от 3 май, от 11,30 ч.

Любимото кулинарно дуо ще продължи да забавлява зрителите на 24Kitchen със своите изпитани рецепти и фин хумор. Вдъхновени от готварските традиции на Балканите, Средиземноморието и Близкия изток, Лора и Стоян ще отведат ценителите на интересно и вълнуващо приключение. Двамата готвачи очароват със страстта си към готвенето и провокират хората да влязат в кухнята и да готвят с тях.

Всеки от новите 25 епизода ще поднесе бърза рецепта за тези, които не разполагат с много време да приготвят храна за себе си или за близките. Ще има и ястия, създадени с леснодостъпни продукти, които се намират във всяко домакинство.

И тъй като в живота делниците винаги са последвани от празници, Лора и Стоян предлагат рецепта, достойна за специален повод.

Лозови сарми с агнешка кайма

6 порции, 1 час и 30 минути

 

Необходими продукти:

2 буркана лозови листа

800 г смляно агнешко месо от бут

200 г бисерен ориз

2 връзки пресен лук

1 връзка пресен чесън

1 връзка джоджен

1 връзка магданоз

2 домата

100 мл бяло вино

100 мл зехтин 

1 с.л. червен пипер

1 ч.л. черен пипер

сол на вкус

за поднасяне:

400 г кисело мляко за поднасяне

1 скилидка чесън

сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на ситно лука, чесъна, магданоза и джоджена и ги сипете в голяма купа. 

2. Прибавете смляното месо и измития ориз. 

3. Овкусете със сол, черен пипер, червен пипер и половината от зехтина. Разбъркайте.

4. С лозовите листа и плънката завийте стегнати сармички. Подредете ги в съд, на дъното на който сте сложили лозови листа.

5. Отгоре поставете доматите, нарязани на шайби. Налейте виното и останалия зехтин. Гответе на слаб огън около час. 

6. Стрийте чесъна на паста с малко сол и с него овкусете млякото. Ако е нужно, добавете още сол. Сервирайте сармичките с млечния сос.

Още информация

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 715

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 696

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 652

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 703

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 848

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 734

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 659

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 829

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 699

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 765

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ