30 Май 2020събота22:28 ч.

Лицето на мръсотията

/ брой: 222

автор:Александър Симов

visibility 1872

Тези дни най-влюбената в правителството социологическа агенция "Екзакта" пусна любовна ода под формата на проучване. Там вдъхновено се твърдеше, че 51 на сто от анкетираните посочват като победител "кандидат на ГЕРБ". И няма никакво значение, че не му знаят името, биографията, политическите възгледи и общественото поведение. Ако в друга държава социолог получи такъв резултат, би се хвърлил от покрива в знак на отчаяние. Защото това е знак за политическа пустош, а не за общество.
Разбира се, да вярваш на "Екзакта" е като да вярваш на телевизионна врачка. Проблемът тук е друг. Дали социологията не служи като активен начин за търсене на алиби? Завишават резултатите на ГЕРБ отсега, за да може народът да е подготвен за поредната гигантска манипулация, която се готви.
От 2011 г. досега ГЕРБ никога не са печелили избори по честен начин. Тяхната изборна машина само се усъвършенства от вот на вот, а тъжният пик на процеса видяхме в "заложническата драма" в  "Арена-Армеец" миналата година. ГЕРБ не бързат да обявят име. Те трябва да смажат схемите, да разтворят портфейлите, да се свържат с местните гаулайтери и едри бизнесмени. Подобни начинания изискват време за подготовка, а се говори, че преговорите понякога са по-тежки и от изборите за генсек на ООН. А в мига, когато лузърът, изтеглил късата клечка, бъде обявен за кандидат на ГЕРБ, за тази партия всякаква политика, идеи, анализи, ще престанат да имат значение. Ще са важни само финансовите потоци и пренаписването на протоколи.
Във всяка друга държава най-голямата партия щеше да бъде притискана да извади кандидат по-рано, да защити политиките си за България. Само че у нас влюбената социология е съучастник в зловещата машинация. ГЕРБ правят всичко възможно да затрият идеите, да смажат държавността и да превърнат вота в байганьовско упражнение. В този смисъл отдавна няма значение кой ще е кандидатът им. Отсега е ясно, че той ще е лицето на цялата тази мръсотия.
 

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 1087

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 456

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 580

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1663

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 463

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ