22 Януари 2021петък11:45 ч.

Личните лекари искат 25 млн. лв. повече

/ брой: 193

автор:Дума

visibility 195

Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ) предлага бюджетът за първична извънболнична медицинска помощ (ПИМП) за 2020 г. да бъде повишен с 25 млн. лева. Според организацията предложението е изпълнимо при настоящата събираемост на здравноосигурителните вноски. ДУМА припомня, че за 2019 г. парите за ПИМП са 225 млн. лв., което беше с 11 млн. повече от предходната година.

От НСОПЛБ настояват в Закона за бюджета на НЗОК за 2020 г. отново да бъде записано условието да не се допуска прехвърляне на средства от бюджета за ПИМП в други пера, както и резервът на НЗОК да се използва и при наличен преразход в ПИМП.

Сдружението настоява потребителската такса за посещение при лекар да е задължителна за всеки, а ако институция реши определени групи хора да бъдат освободени от нея, разходът да е за нейна сметка. НСОПЛБ предлага за децата до 18 г., или до приключване на средно образование, потребителската такса да е като за пенсионерите. В момента пенсионерите плащат 1 лев потребителска такса, а остатъкът до 2,90 лв. се поема от държавата. Личните лекари имаха такива искания и по-рано.

Прекратиха сделките за студен резерв

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 15

КЕВР потвърди прогнозата за по-скъп газ от февруари

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 15

Национален регистър ще следи запорите на коли

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 15

Авиоотряд 28 ще прибира такси от правителствения ВИП

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 15

Сметищата на националния манталитет

автор:Юри Михалков

visibility 287

/ брой: 15

За какво мечтахме, а какво ни сполетя

visibility 358

/ брой: 15

ДВАМАТА ЛУДИ

visibility 339

/ брой: 15

Брекзитизиране

автор:Евгени Гаврилов

visibility 212

/ брой: 15

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ