06 Август 2020четвъртък22:38 ч.

Левитация в безкрайността

/ брой: 226

автор:Надежда Ушева

visibility 1322

Изложбата "Левитация" на популярния бургаски художник Йордан Ангелов е подредена в пространството на галерия "Бяла зона". Експозицията е създадена специално за първото участие на арт салона в Нощта музеите и галериите в Пловдив. Творбите ще бъдат на разположение на ценителите на изобразителното изкуство до 16 октомври.              
Основна тема е съотносимостта вертикалност-хоризонталност, черно и бяло, безкрайност в малкото и безкрайност в необозримото. Платната на Йордан Ангелов са характерни с особеното отношение към детайла, а сложните структури и повърхности пораждат усещането за безвремие, въвеждайки зрителя в свят от знаци и символи, от една страна, действителни, а от друга - изразяващи метафизични и абсолютни стойности.
В началото сме само аз и бялото платно. Най-вълшебното пътуване! Тихото присъствие на светлината, отключила вратата на съзерцанието е моят спътник и ние поемаме леко по пътя. Бялото е обител, която ме приема чрез откровение и ми позволява да прозра безкрайни възможности на конструиране на образи и смисли. Тук винаги "като за първи път" мога да докосна хармонията и най-необяснимото просто се случва, споделя авторът.
Йордан Ангелов е роден през 1969 г. в Бургас. През 1995 г. се дипломира в университета "Св. св. Кирил и Методий" - Велико Търново, специалност живопис. Член е на Дружеството на бургаските художници и участва в ежегодните му общи изложби. Ангелов работи в сферата на живописта и монументално-декоративните изкуства. Негови произведения се намират в държавни и частни колекции в много европейски страни.

Фарсът с оставката трая само един ден

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 150

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 150

В САЩ критикуват Белия дом заради Китай

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 150

"Брекзит" кара британците да се изнасят в Европа

автор:Дума

visibility 108

/ брой: 150

Франция увеличава помощта за възрастни и инвалиди

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 150

Мощен взрив помете ливанската столица

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 149

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 113

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 728

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ