Кулинар
Лесен и вкусен ябълков сладкиш
/ брой: 223
Необходими продукти:
3 яйца
150 грама захар
125 грама размекнато масло
80 грама мед
250 грама брашно
1/2 пакетче бакпулвер
4 грама сода
1 чаена лъжичка джинджифил
кората на един лимон
50 грама нарязани орехи
500 грама ябълки
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното и го смесете с бакпулвера, содата, солта и джинджифила. Размекнатото масло разбийте със захарта. Добавете меда и бийте до пълното му разтваряне. След това едно по едно добавете яйцата, без да спирате да биете. Прибавете сухите съставки и разбъркайте добре. Настържете кората на един лимон и смесете с орехите. Сипете тестото в намаслена и набрашнена форма за печене.
Измийте, почистете и обелете ябълките. Нарежете ги на филийки и равномерно разпределете върху тестото.
Поставете в предварително загрята до 170 градуса фурна и печете 50 минути. Готовия десерт извадете, охладете, нарежете и поднесете.