09 Декември 2019понеделник19:42 ч.

Снимка Спортал

Лечков се смята за председател на БФС

/ брой: 220

автор:Дума

visibility 338

Йордан Лечков обяви, че той е временно изпълняващият длъжността председател на Българския футболен съюз. Той направи това по време на гостуването си в сутрешния блок на bTV. На въпрос, дали трябва да бъде изписан на екрана като президент на БФС, той обяви, че е точно такъв: „временно изпълняващ”.

След оставката на Боби Михайлов обаче изпълкомът избра за временен шеф Михаил Касабов, защото по това време Лечков беше в предизборна кампания. Впоследствие героят от САЩ 1994 подаде жалба в съда, с която оспори назначението на Касабов. 

„Аз съм първи вицепрезидент, не съм подавал оставка - категорично. Не, отказ писмено не съм правил. Устно не съм се отказвал. Да съм ви подвеждал някога? Аз съм дошъл тук, за да кажа каквото знам и мисля, отказвам да отговарям кой какви мераци има”, сподели Йордан Лечков.

„Има стенограма, аз съм достатъчно лоялен човек. Извадете ми един човек, който да каже, че аз съм го излъгал. Това са вътрешни неща. Има устав и аз действам по устав. Категорично не съм подавал оставка. Колко по-ясно да го кажа? Предприел съм действия по устав, по закон.
Категорично не съм подавал оставка. 14 години съм първи вицепрезидент и продължавам да бъда такъв. Никога не съм имал амбиции да бъда президент на БФС. Това ясно ли е? Разбрахте ли ме?
Спазвам законите на България. Не коментирам кой взе решението за Касабов, който го е взел да си носи последствията. Това са част от нещата, когато говорим за карти. Сега няма да вадя картите. Има си ред,  по който е редно да се постъпи. Аз не се боря за нещо. Не е имало гласуване. Аз съм налице, аз не се крия, няма за какво да се крия. Всичко правим, но не говорим за футбол. Не съм забелязал външно влияние при вземането това решение. Уставът е категоричен”, добави Йордан Лечков.

„Разговаряте с временно изпълняващият президент на БФС. Уставът е ясен, първият вицепрезидент. Не ме подценявайте, особено юридически. Аз си имам кабинет. Пред вас съм, говорим си това, което ме питате. Ваш колега питал какво правя на базата, все още отговарям за националния отбор.”

Относно загубата от Парагвай с 0:1 Йордан Лечков каза: „За съжаление, изхарчихме още едно име. Ние сме финансово обезпечени. Когато има мач, кой да отговаря. Все някой носи отговорност. Нямаме достатъчно класа. Един човек, който вкара гол, струва 28 милиона евро в момента. Цялото ръководство на Парагвай си прави снимки с мен 1 час.

Имаме си прекрасни отношения с колегите. Винаги стоя там, видяхме се с г-н Кралев. Не съм изолиран, в никакъв случай. За да е ясно, оставка се подава по нашия ред, тя не се коментира.”

Той заяви, че Конгрес за избора на нов президент на БФС ще има, когато 1/3 от клубовете го поискат. "Много интересен въпрос. Ако някой иска да има конгрес, има си ред. 1/3 от клубовете трябва да го поискат. Това е начинът за конгрес, няма друг. Защо да има безвластие? Има закон. Някои решения подписвам аз. За другите подписи не отговарям. Каквото е необходимо го подписвам. Много искате да знаете. Достатъчно ви казах. Това, което зависи от мен, аз го подписвам", каза още Лечков.

Той разкри, че води разговори с Борислав Михайлов след подадената оставка. "Не сме доволни от резултатите, които показва националният отбор. Иначе в личен план трябва да си прави операция на коляното, която беше планирана. Сега му е времето. Контузията е стара", каза още Лечков.

 

Радев: Езикът е най-силното „оръжие“ на дипломата

автор:Дума

visibility 22

Източиха 35 литра гориво от влакови цистерни в Белозем

автор:Дума

visibility 62

Изпратихме Кралицата на комедията

автор:Дума

visibility 82

Четвърти сме в Европа по разходи за храна

автор:Дума

visibility 50

Цените на храните рязко тръгнаха нагоре

автор:Дума

visibility 551

/ брой: 236

По-високи такси за обслужване на гише

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 236

Данъчните си търсят 15 млн. лв. от заведения в София

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 236

68% от французите са против пенсионната реформа на Макрон

автор:Дума

visibility 1

600 км задръствания заради стачката във Франция

автор:Дума

visibility 48

Нобелови лауреати с общ призив за климата

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 236

Атина и Анкара се скараха за газа

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 236

Чудото Стоянка Мутафова

автор:Надежда Ушева

visibility 237

/ брой: 236

СДС се хвали с разрухата

автор:Юри Михалков

visibility 366

/ брой: 236

Датата

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 236

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ