25 Май 2020понеделник09:30 ч.

Лавица

/ брой: 181

автор:Дума

visibility 533

"КНИГИТЕ, КОИТО ПОГЪЛНАХА БАЩА МИ" от Афонсу Круш издава "Прозорец" в превод на Румяна Станева. Чиновникът Вивалдо Бонфим толкова обича да чете, че един ден влиза в книгата "Островът на доктор Моро" и... изчезва завинаги. Когато навършва 12 години, синът му Елиас предприема дълго пътешествие, за да го открие. Прескачайки от книга в книга, придружен от странно черно куче на име Аргос, той тръгва по следите на баща си и постепенно потъва в света на литературата. Там Елиас ще разбере, че всички имаме тъмна страна, че никой не е само добър или само лош, че често бъркаме миналото със спомените си за него. В книгата стилово и смислово се преплитат истории, образи, мисли и идеи.

"НЕВЕРОЯТНИТЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ НА СЕСТРИТЕ ШЕРГИЛ" от Бали Каур Джасвал издава "Изток-Запад". Родени във Великобритания, сестрите Шергил - Раджни, Джезмин и Ширина, никога не са били близки, а като вече зрели жени са се отчуждили още повече. Раджни е директор на училище и стожер на реда. 30-годишната Джезмин се опитва да се наложи като актриса. Най-малката Ширина е "добрата" дъщеря, която се е омъжила в богато семейство и води живот като по филмите. На смъртния си одър майка им споделя последното си желание - дъщерите й да отидат на поклонение в Златния храм в Амритсар и да разпръснат праха й в Индия. Пътешествието се оказва неизмеримо по-важно, отколкото са предполагали.

"ДЕТЕТО - ОРХИДЕЯ ИЛИ ГЛУХАРЧЕ" от проф. д-р Томас Бойс издава "Софтпрес" в превод на Невена Рикова. Според автора децата реагират на заобикалящия ги свят по два начина. Глухарчетата оцеляват и се развиват добре във всяка среда, докато свръхчувствителните орхидеи се влияят дори от най-дребните предизвикателства и в зависимост от условията са обречени или на грандиозен успех, или на тежък провал. Научните анализи и лични истории в книгата помагат да си обясним защо сме такива, каквито сме, и мотивират родителите и учителите да осигурят условията, които ще помогнат на всяко дете да расте здраво и да разкрие пълния си потенциал.

"СЪБУДИ СИЯНИЕТО В ТЕБ" от Дорийн Върчу издава "Ентусиаст" в превод на Венета Корнезова. Авторката е помогнала на хиляди хора, които не могат да се справят сами с драмата и негативизма в живота си. Важното е да открием до каква степен сме склонни да толерираме и поемаме стрес от заобикалящите ни хора и ситуации. Травмата може да бъде тълкувана широко и се отнася за всяка ситуация, в която се чувстваме ужасени, безпомощни или се боим за живота си. Моделите, изградени в резултат на травмите ни от миналото, са причина за драматизма в живота ни днес. Единственият начин да се отърсим от него е да се подложим на т.нар. драма детокс.

Като светлина ще потъна...

автор:Елена Алекова

visibility 486

/ брой: 96

Не погубвайте българския език!

автор:Любомир Калев

visibility 904

/ брой: 96

Датата

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 96

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ