20 Октомври 2019неделя14:14 ч.

КЗП започва проверки по морето

/ брой: 139

автор:Дума

visibility 1257

От днес Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва акции по Черноморието "Лято 2010". Ще се следи дали всички хотели, магазини, солариуми и аткракциони са с изрядни документи, дали обявяват коректно цени и предлагат безопасни стоки и услуги, съобщават от комисията.
За хотелите ще се проверява дали обявяват на рецепцията цените на нощувките и услугите, които предлагат, и дали водят регистър на настанените туристи. Ще се обръща внимание и дали условията в стаите отговарят на категорията на обекта.
Другият акцент на проверките е върху безопасността на стоките и услугите в комплексите и на плажа. Деца до определена възраст не трябва да се допускат до атракциони, които са опасни за тях и КЗП ще контролира дали това се спазва.
Стоките в магазините и по сергиите на морските курорти (дрехи, сувенири и др.) също ще се проверяват за безопасност. Търговците трябва да разполагат с документи за произхода на стоката (производител и вносител) и удостоверение за съответствие с изискванията за безопасност.
Акциите ще се проведат на няколко вълни и ще продължат до края на летния сезон.

ЕК иска да върнем 11 милиона лева за обхода на Габрово

автор:Дума

visibility 1825

Масови жалби от лошо качество на водата

автор:Дума

visibility 580

/ брой: 200

Може да загубим пари за магистрала "Струма"

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 200

Протести в Германия

автор:Дума

visibility 229

Британският парламент отново отложи Брекзит

автор:Дума

visibility 207

Ивелин Николов: Габрово има шанс да поеме по нов път

автор:Ина Михайлова

visibility 2469

/ брой: 200

Датата

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 200

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ