27 Април 2024събота08:47 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

К`во работят в БАБХ?

/ брой: 161

автор:Мая Йовановска

visibility 913

Нова мода в измамите с храни "изгря" от  изследване на неправителствената потребителска организация "Активни потребители". След бума с "палмата" се оказва, че новата далавера е да помпат сиренето с прекалено много вода. Резултът от проучването - евтиното сирене се оказва с водно съдържание между 62 и 70%. Това е шокиращо в сравнение с изискванията на БДС, който допуска водно съдържание от максимум 54%. Нормата обаче важи само за сирената, произведени по стандарта, който е доброволен (!), а за другите няма никакви изисквания за водно съдържание. 

Не за пръв път неправителствената организация прави изследвания и огласява какво реално слагаме на трапезата си и с какво се тровим. През годините имаше няколко проучвания за сърдържанието на сиренето, кравето масло, кашкавала, киселото мляко, месните продукти, хляба, пчелния мед, плодовете и зеленуците, напитките, качеството на водата и т.н.

Въпросът е защо през това време не видяхме подобно изследване на създадената през 2011 г. Българска агенция за безопасност на храните? При контрола, който по закон БАБХ е длъжна да прави, за безопасността и качеството на храните, спазват ли се изискванията за тяхното производството и етикетиране? Агенцията дори не огласява фирмите нарушители. А е ясно, че да кажеш публично името на хитреца, действа много по-дисциплиниращо от налагането на санкция.

Новата шашма с водата в сиренето показва, че тарикатите нямат никаво намерение да се отказват да ни лъжат и да крадат от нас. Без значение колко са вредени тези пишман рецепти и какво причиняват на здравето ни. Може би палмовото масло е заменено с вода заради тиктакащото изискване за драстичното намаляване на трансмазнините в храните, което ЕК налага на държавите членки от 2021 г. 

След толкова стандарти, закони и безброй изисквания какво прави БАБХ? Защото не виновен гози, който яде питката, а който я дава. Очевидно контролът е калпав. Или въобще го няма.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ