11 Декември 2019сряда00:05 ч.

Курбанът

/ брой: 231

автор:Аида Паникян

visibility 390

Премиерът махна поредния проблем от главата си - Бисер Петков. Не, че "натрупаните във времето основания" се трупаха само по времето на Петков - преди него в кабинетите "Борисов"-1 и 2 имаше не един и два случая на създаване и натрупване на стари проблеми и в пенсионните фондове, и при определяне на минимална заплата, и в ТЕЛК, социалните помощи, и болничните, и тристранката, и бюджетната процедура, и пазар на труда и прочее. Но очевидно следизборно редиците трябва да се стягат и най-лесно е социалният министър да бъде даден за курбан. А и както в здравеопазването, в социалната политика проблемите са толкова много заради изначално сбърканите основи, че колкото и министри да бъдат сменени, те трудно ще бъдат решени. Дори Стратегията за закрила на детето не може да бъде приписана като проблем на Петков, защото и тя бе оттеглена от Борисов. Пак той "реши" по най-примитивния и недалновиден начин проблема с плащането на първия ден от болничните, при това така, че той много скоро ще изплува на повърхността и тогава трудно ще му се махне от главата дори на премиера. Огънят в привидно овладените пожари в социалната сфера продължава да тлее и е въпрос на време да избухнат още по-силни пожари. 

Ясно е, че видими причини за искане на оставка точно в този момент няма. "Невидимата", която вече е обществена тайна, е пристъпването на думата на финансовия министър и, един вид, приемането на идея отляво - 5 млн. лв. за достойни възнаграждения на социалните работници. И защото премиерът ужасно се страхува от граждански протести и от действия на съпартийци, които биха хвърлили и петънце на собствения му имидж, може и този път да върне социалния министър. През юни 2018 г. родителите на деца с увреждания поставиха условие: или да бъде върнат министърът, или - оставка на правителството! Но дали този път ще проработи това условие или премиерът ще държи на своето с новото си предложение за Деница Сачева, тепърва ще разберем. Ясно е едно: и тази оставка няма да реши проблемите в социалната сфера!

Коли горят на столичен паркинг

автор:Дума

visibility 0

12 нови случая на морбили в Пазарджишко

автор:Дума

visibility 13

400 лева за преглед в софийска болница

автор:Аида Паникян

visibility 71

/ брой: 238

Омбудсманът до КФН: Бонус-малус ощетява гражданите

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 238

С 11 млн. са намалели животните за месо за 30 г.

автор:Дума

visibility 41

/ брой: 238

Четвърти сме в ЕС по харчове за храна

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 238

Фирми от всички сектори ще търсят нови служители догодина

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 238

Турция готви сондажи и в Черно море

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 238

"Четворката" преодоля застоя

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 238

Стрелба в болница

автор:Дума

visibility 42

/ брой: 238

Кратки новини

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 238

Не се вижда краят на съседските войни

автор:Евгени Гаврилов

visibility 65

/ брой: 238

А след лъжата накъде?

автор:Николай Шопов

visibility 67

/ брой: 238

Фашисткият преврат в Боливия

автор:Иван Аладжов

visibility 55

/ брой: 238

НИМ изпраща годината с голяма изложба

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 238

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ