13 Септември 2024петък11:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кулинарната традиция е жива и в Гоце Делчев

/ брой: 50

автор:Дума

visibility 99

Красивият ни южен град Гоце Делчев е последният, който ще бъде посетен днес от програмата "Жива кулинарна традиция" за 2012 г. След като премина през Поморие, Сопот, Видин, Враца и Сливен, проектът "Младежта в действие", организиран съвместно от Европейската комисия и "Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите - 7", ще проучи традициите в кулинарията и от този край. Целта е да се насърчат младите хора да изследват и опознават българското кулинарно наследство, да развиват своя усет, талант и въображение, за да са по-успешни в бъдещото си развитие.
И този път учениците от Професионалната гимназия по туризъм ще са тези, от чиито ръце ще се възродят рецептите на техните баби, за да демонстрират колко богата е националната ни кухня и какво разнообразие от вкусове и аромати съдържа тя. Отново техен ментор ще бъде шеф Пеньо Иванов, организатор на Националния кулинарен фестивал "Пъстра трапеза на гости на моя град".
Специално за присъстващите на празника бъдещите готвачи ще приготвят ястия с екзотични имена, които обаче се срещат в Гоцеделчевско: суловер, шупла, родопски клин, мафиши, хъртави уши, халва, библа, булгур за сватба, осменка с терноник и чакани, суелуварки и чомлек.
След края на проекта за тази година по 10 рецепти от 6-те града, участвали в демонстрациите, ще бъдат издадени в специална кулинарна книга.

България е най-бедната страна в ЕС, а с най-скъпата храна

автор:Дума

visibility 881

/ брой: 174

БАБХ проверява спешно столове и бюфети в училищата

автор:Дума

visibility 849

/ брой: 174

Търговският дефицит расте с близо една трета към края

автор:Дума

visibility 739

/ брой: 174

Производството на ток у нас намалява

автор:Дума

visibility 845

/ брой: 174

Скопие ще преговаря, но като член на ЕС

автор:Дума

visibility 934

/ брой: 174

Няма нужда от търговска война

автор:Дума

visibility 947

/ брой: 174

Лондон свива помощите за горива през зимата

автор:Дума

visibility 841

/ брой: 174

Накратко

автор:Дума

visibility 2142

/ брой: 174

Комедиантът

автор:Александър Симов

visibility 1938

/ брой: 174

Геноцид

автор:Барбара Пейчинова

visibility 2264

/ брой: 174

Има ли шанс Харис?

автор:Таня Глухчева

visibility 1613

/ брой: 174

Съдебната реформа – абсолютно безпредметен израз

visibility 811

/ брой: 174

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ