02 Май 2024четвъртък07:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кулинарен журналист предприема апетитно околосветско пътешествие

/ брой: 91

автор:Дума

visibility 59

Обичате да пътувате, обичате да опознавате местните обичаи, обичате да се потапяте в автентичната атмосфера на мястото, на което сте? Храненето е един от най-свързващите ни феномени. А уличната храна е хапка от живота на различните култури, парадната врата към неподправения бит. Някъде между ресторанта и дома са нравите на всекидневието, на дребните удоволствия, които дебнат зад всеки ъгъл - буквално.
В това зашеметяващо вкусно четиво - "Най-добрата улична храна" (пътеводител с рецепти от цял свят) от Том Паркър Боулс, издадено от "Вакон" в превод на Цветелина Лакова, се намират 100 съблазнителни ястия от 55 страни по цялото земно кълбо, подробни рецепти в три различни категории на трудност, произхода, историята, културния контекст на консумацията, начина на ядене, къде да го намерите и колко приблизително би струвало това удоволствие. Освен с изкусителни снимки рецептите са придружени и със специфични съвети и възможни вариации.
От малко познати кулинарни шедьоври до любими популярни ястия - разнообразието в тази книга би задоволило всяка прищявка. В нея има множество любопитни подробности като например разгорещения спор за произхода на фалафела, който продължава и до днес; изобретателния дух на кубинската песо пица; както и толкова подробно описание на начина, по който се отхапва турският балък екмек, за да се усети как по езика се разлива главозамайващото съчетание на сочни аромати.
Том Паркър Боулс е кулинарен журналист. Списва колонка в седмичника "Мейл ъв сънди", а също така е кулинарен редактор на сп. "Ескуайър" и сътрудник на сп. "Дипарчърс". Първата му книга "Я като ядене: Азбука на лакомника" има голям успех в кулинарните среди. Втората - "Годината на опасната храна", съдържа необичайни и екзотични рецепти от цял свят. Третата - "Английска закуска: Пътешествие през Британия и нейната кухня", е издадена през 2009 г., а през 2010 г. печели наградата на Гилдията на кулинарните журналисти в категория "Британска кухня". Последната му книга е "Хайде да ядем" (2012). В нея Том Паркър Боулс е събрал любими рецепти от цял свят, претворени в собствената му кухня. Том е известен също като един от водещите на предаването "Market Kitchen" по канал "Good Food" от 2007 до 2010 г. За да не си развали фигурата с толкова ядене, Том веднъж отишъл на фитнес, но за съжаление, спортът не се отразил добре на крехката му физика...

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 331

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 322

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 315

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 419

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 402

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 357

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ