Кулинар
/ брой: 32
Индийска орехова супа
Необходими продукти:
3 глави лук, нарязани на ситно
4 с.л. масло
2 с.л. брашно
1 с.л. счукани листа от мента
1/4 ч едро нарязани орехи
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сгорещете маслото и запържете лука, докато стане прозрачен. Прибавете брашното и гответе до златисто. За да не се образуват бучки, разбърквайте енергично. Прибавете счуканите листа мента, солта, пипера и орехите. Пържете още няколко минути и прибавете 5 ч.ч. вода и захарта. Оставете да кипне и варете на слаб огън 10 минути. Поднесете супата гореща с препечен хляб.
Пиле с кашу
Необходими продукти:
600 г пилешки гърди без кожа и кости
400 г сурово кашу
2 глави червен лук
1 ч.ч. олио
8 с.л. тъмен соев сос
4 с.л. светъл соев сос
10 с.л. захар
листа пресен магданоз за декорация
За маринатата:
4 с.л. соев сос
4 с.л. сол
1 ч.л. бял пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешкото на късчета и го мариновайте в предварително смесените соеви сосове, сол и бял пипер. В сгорещеното олио пържете 3 минути кашуто. Прибавете пилешкото месо и пържете 6 минути, или докато стане златисто. Извадете го и го оставете да се охлади. В олиото, в което са пържени продуктите, сложете нарязания на дребно червен лук, захарта, светлия и тъмния соев сос. Пържете около минута и след това сипете пилешките късчета, кашуто и по желание - запържени люти чушки. Разбъркайте добре и прехвърлете ястието в чиния. Декорирайте с магданоз.
Брауни с бял боб
Необходими продукти:
2 чаени чаши боб
2/3 ч.ч. кафяв мед
2 с.л. ванилия
1 пакетче какао
2/3 ч.ч. олио
3 супени лъжици бакпулвер
1/2 ч.л. хлебна сода
100 г шоколад
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за брауни с бял боб е подготовката на блата. Може да ползвате боб от консерва, а може и сами да го сварите. Важното е да е много добре сварен. С кухненски робот или блендер разбийте всички съставки с изключение на шоколада, който нарежете на ситни парчета. В малка тава сложете хартия за печене. Изсипете сместа, след което разпределете равномерно парченцата шоколад - бял, или черен, а може и да ги комбинирате. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30-35 минути. Когато браунито е готово, извадете го от фурната и оставете да изстине.