04 Август 2020вторник06:24 ч.

Кристиан Вигенин:Няма никакво уважение към институциите и към хората, които ги представляват

автор:Дума

visibility 396

„В последните месеци се занимаваме с такъв тип неща, които отвличат вниманието от съществените въпроси. В българското общество от много отдавна не се води истински дебат за посоката на развитие, един по-дългосрочен поглед за развитие на страната. Вината за това носи преди всичко ГЕРБ. Там хоризонтът на действие е краткосрочен – затънахме в кръг за неща - от днес за утре. Изтеклите записи и снимки задълбочат тази обща нездрава атмосфера, изградена през годините. Тази ситуация обаче определено ескалира. Няма никакво уважение към институциите, към хората, които ги представляват”. Това заяви зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин пред БиТиВи.

Вигенин риторично попита колко пъти министър-председателят е дошъл в парламента, за да постави важни въпроси – какви въпроси смята да постави пред европейските институции, къде е планът за възстановяване на България, за който ще бъдат получени европейски средства.

По въпроса за назначение на посланици, Вигенин коментира: "Това, което разиграва прокуратурата, не подхожда на институция от този мащаб. Всеки ден да се публикуват смс –и е литературна дейност. Това е унизително към институциите и правовия ред в България. Изнасянето на смс-и, които категорично целят политическа атака срещу президента, е несериозно. Нека прокуратурата да си направи разследването и да публикува, ако има, обвинение. Това е абсурдно. Трябва да има известно уважение към институциите в България”.

Той коментира, че процедурата по назначаване на посланици е сложна, първо тече процес на предварително съгласуване на кандидатурите и затова е необходимо добро взаимодействие между институциите. Вигенин обърна внимание, че не вижда нищо укоримо в това- на един бизнесмен да не му е безразлично кой ще бъде посланик в дадена страна, в която очевидно има сериозни икономически интерес, но никой не е длъжен да се съобрази с негово предложение. Той подчерта още, че по времето, когато е бил министър на външните работи, никога подобни разговори не са били в основата на назначението на посланици.

 

Борисов радва администрацията с 30% скок на заплатите

автор:Дума

visibility 5

Търсят кой е записвал Борисов

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 147

Половината българи не одобряват Гешев

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 147

2 млн. по-малко чужди туристи у нас заради КОВИД

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 147

Всеки двадесети търговец е загубил 90% от приходите си

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 147

В АПИ още не знаят колко са опасните мантинели

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 147

Русия пуска ваксина срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 147

Помощник на Тръмп иска добри отношения с Русия

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 147

Берлин зове за твърда позиция спрямо Китай

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 147

Кратки новини

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 147

И Десети ноември няма да помогне

автор:Спирдон Спирдонов

visibility 132

/ брой: 147

Защо властта мрази българската музика?

автор:Альона Нейкова

visibility 142

/ брой: 147

Датата

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 147

Ново време

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 147

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ