07 Август 2020петък19:15 ч.

Маrrуоtt - Luхurу Соllесtiоn

Кратки новини

/ брой: 125

автор:Дума

visibility 500

Кипърска офшорка купи хотел "Балкан"

Peгиcтpиpaнa в Kипъp кoмпaния e нoвият мaжopитapeн coбcтвeник нa eдин oт eмблeмaтичнитe cтoлични xoтeли - "Coфия xoтeл Бaлкaн". Цената на сделката не е ясна. Toвa cтaвa яcнo oт дoкyмeнти, пoдaдeни дo Koмиcиятa зa финaнcoв нaдзop. Cпopeд тяx дpyжecтвoтo "Пoтaмиpo Лимитид" щe пpидoбиe 500 пoимeнни aкции oт кaпитaлa нa "Hapaнджилa Kъмпaни", която e coбcтвeник нa нaй-гoлeмия aкциoнep нa xoтeлa. "София Хотел Балкан" e чacт oт бpaндa нa нaй-гoлямaтa xoтeлcкa вepигa в cвeтa.

Строят сграда за българския суперкомпютър

Започва строителството на сградата за българския суперкомпютър, част от Европейската мрежа EuroHPC. Тя ще бъде в София Тех Парк. Проектът е на стойност 18 млн. евро, 12 млн. евро от които се дават от българското правителство. Суперкомпютърът в София ще е един от петте petascale машини, имащи за цел да надградят изчислителната мощ на Европа. Той щял да помогне за повишаването на конкурентоспособността на българската икономика да ускори развитието на научноизследователски и иновационни дейности.

Теленор разделя бизнеса си на две

PPF Telecom Group, която придоби мобилните оператори под марката Telenor (Теленор) в Централна и Източна Европа, обяви преструктуриране на своите активи. Компанията е приключила разделянето на търговските и инфраструктурните дейности в своите оператори в Сърбия, Унгария и България и създаването на три нови организации, които ще оперират в рамките на CETIN Group.

"Газпром" върна на Полша 1,6 млрд. долара

"Газпром" плати над 1,6 млрд. долара, надплатени за газ, на полската държавна газопреносна компания PGNiG по решение на Стокхолмския арбитраж. Присъденото на PGNiG обезщетение е заради молбата на полската страна за преразглеждане на договорната цена за доставка. Тема бе актуална и в България. PGNiG започна арбитражно производство срещу "Газпром експорт" през 2015 г. с искане за преразглеждане на цената на природния газ, доставен в Полша съгласно договора от 25 септември 1996 г. Той предвижда доставката на около 10 млрд. куб. метра газ на година, а договорът е валиден до 2022 г.

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 150

В Русия патентоваха препарат срещу COVID-19

автор:Дума

visibility 60

В САЩ критикуват Белия дом заради Китай

автор:Дума

visibility 273

/ брой: 150

"Брекзит" кара британците да се изнасят в Европа

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 150

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 446

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 907

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ