07 Март 2021неделя13:24 ч.

Няколко думи

Красиви заблуди

/ брой: 193

автор:Евгени Гаврилов

visibility 285

Този път декорите са други. Кабината на джипа е сменена с пънове насред Родопите. Той в стил "чичко Ленин пред колибата чете "Правда", се е вторачил в листа, който му е дал финансовият министър. Там пише, че агенция Муудис е повишила кредитния ни рейтинг. Доволството е изписано на лицето Му. "Тук ни казват "Муудис", че сме напред, че успешно сме приключили с реформите. Това оборва всички приказки на "умни, красиви", "по-грозни", по-глупави", отсича премиерът, четейки оценката на кредитната агенция. И оттук започват красивите заблуди. "Как може да пишат това "Муудис"! Нали тука казват, че сме се провалили". 

Да провалихте се, защото ви беше страх да реформирате поне един от жизненоважните сектори. Да не би да е реформирана системата на МВР, да не би да е реформирано здравеопазването, да не би да е реформирана социалната система. Реформите навсякъде бяха сведени до наливането на милиарди левове под страха от протести, като парите изчезваха като вода в пясък. Ако се съди по подготвяния бюджет и през догодина "реформите" ще бъдат подобни. "Е, такива глупости говорят, такива лъжи... лъжците говорят! А тук "Муудис" казва че сме осигурили и стабилна рамка дори в кризата!" Да, финансовата рамка е стабилна, но това става за сметка на нови дългове, последният - 5 млрд. лв. И още един факт, за година, по данни на НСИ, индустрията се е сринала с 5,7%. А това без "реформи" не става.

Защо сме най-бедни в Европа

visibility 1555

/ брой: 44

Датата

автор:Дума

visibility 403

/ брой: 44

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ