08 Декември 2021сряда02:29 ч.

Илюстрация Анатолий Станкулов

Кой е уморен?

/ брой: 225

автор:Павлета Давидова

visibility 18

"Хората се умориха от избори" - не, не са се уморили от гласуването, а от безрезултатността на избора, който те или други са направили! Повечето хора не лепят плакати, не обикалят села и паланки, не правят кампания, не организират избори. Повечето хора се надяват гласът им да промени нещо. Единствената им "работа" е да отделят няколко минути или дори час-два, за да се замъкнат до избирателната секция и да посочат едно име. Кое точно е уморителното и изтощителното в това? Умората, или по-скоро отегчението, е провокирано от политиците, които не носят добавена стойност, от излъганите обещания, от дребните партийни ежби... Толкова за умората на хората. 

Уморени от изборите са едни други българи - онези, които организират срещите на лустросаните кандидати, които попълват изборните комисии, които "подковават" за проблемите на района си бъдещите народни избраници, които вероятно се озовават там за първи или втори път. Уморени от изборите са кадрите по места, изтощени са от необходимостта да проявяват въображение, представяйки нещо старо за нещо ново. Уморени са да бъдат използвани, без после някой да им каже простичко "благодаря" и без да видят реализирани мечтите си за стабилна държава и справедливи доходи.

Уморени от избори са и някои кандидати, особено ония, които всеки път се включват "за пълнеж", "за имидж", "за опит". Които знаят, че няма да бъдат избрани, но се впускат в каузата. Кауза, която обаче така и не се реализира, защото "там горе" някакви хора се ритат и не могат да седнат, да изговорят проблемите и да им намерят решенията.

Уморени сме не от избори, а от търсенето на отговорни държавници. От очакването най-сетне да се постигне национален консенсус в полза на всички нас. Виновниците за тая "умора" трябва да се стегнат и да доведат до нещо резултатно, по възможност социално и обществено отговорно! Дано този път има консенсус, читаво правителство и политици, спазващи закона и грижещи се за народа, а не за себе си!

 

 

Партиите оптимисти за съставянето на кабинет

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 236

Медици от УМБАЛ "Лозенец" излязоха на протест

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 236

Застрояват с десетки блокове зелен клин на София

автор:Деси Велева

visibility 177

/ брой: 236

МРРБ обвини КЕВР за фалит на ВиК сектора

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 236

Готвят нови изисквания за имотите

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 236

Икономиката забави ръста до 4,6%

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 236

Жилищата в София поскъпнаха с 63%

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 236

Минск възразява срещу опитите за натиск

автор:Георги Христов

visibility 201

/ брой: 236

Китай с контрамерки за бойкота на САЩ

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 236

Откриха следи от кокаин в британския парламент

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 236

Социални протести в Австралия

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 236

Полза нулева

автор:Евгени Гаврилов

visibility 176

/ брой: 236

Безумие: 39 ВУЗ за икономика у нас

автор:Велиана Христова

visibility 364

/ брой: 236

София не старее, но и не блести

автор:Деси Велева

visibility 114

/ брой: 236

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ