26 Март 2019вторник14:32 ч.

Снимка ДТ Ямбол

"Котка върху горещ ламаринен покрив" репетират в Ямбол

/ брой: 51

автор:Дума

visibility 515

108 години от рождението на Тенеси Уилямс се навършват на 26 март. ДТ "Невена Коканова" в Ямбол подготвя премиерата на знаменитата пиеса на американския драматург "Котка върху горещ ламаринен покрив", предвидена за 18 април, научи ДУМА от Дияна Радева, мениджър на театъра.

Едно от изискванията на Тенеси Уилямс още в първите ремарки на "Котка върху горещ ламаринен покрив" е за актьорите да има много въздух на сцената, нищо да не им пречи те да изразят напрежението на героите си, тяхната страст към избухване. Изострени до взривоопасни и същевременно покрити с лицемерие и лъжи отношения в семейството на най-богатия плантатор на Юга, които няма как да не бъдат изяснени на последния му рожден ден - това е с две думи сюжетът, който вече близо седем десетилетия покорява театралните сцени.

"Котка върху горещ ламаринен покрив" има своите три екранни версии, награда "Пулицър" за драматургия, както и още куп признания на критиката. Всичко това само амбицира екипа на Ямболския театър да даде максимума от потенциала си, за да направи своя спектакъл на ниво. Постановката е поверена на Бойко Илиев, в ролята  на Меги (Котката) зрителите ще видят Йоана Буковска-Давидова, а Майката ще пресъздаде Янина Кашева. Участват още Радослав Владимиров, Михаил Лазаров, Мария Панайотова и Анатолий Ставрев. Сценографка и художничка по костюмите е Жанета Иванова.

Ново мащабно прекъсване на тока във Венецуела

автор:Дума

visibility 291

Искат да направят "Св. София" джамия

автор:Дума

visibility 220

/ брой: 58

Докато не настъпи вечен мир на Земята

автор:Константин Иванов

visibility 212

/ брой: 58

Организиран хаос в поземлената реформа

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 58

Столица на културата ли? Такъв кич няма и в Африка

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 58