06 Август 2020четвъртък04:11 ч.

Народният представител Петър Кънев подкрепи кандидатите на БСП за кметове на Айтос и Бургас Пламен Чолаков (в средата) и Николай Тишев

Корнелия Нинова: Усилията да подмладим партията дават резултат

Кандидатите за кметове на Русе и Шумен Пенчо Милков и Венцислав Венков участваха в регионалния форум на ПЕС в Букурещ

/ брой: 193

автор:Дума

visibility 650

"Тригодишните ни усилия да подмладим партията дават резултат. Видях стотици млади хора сред нашите кандидати. Редом до тях стоят опитни другари. Благодаря ви, че загърбихте ревността и дадохте път на младо поколение политици. Поздравявам ви за мъдростта." С тези думи Корнелия Нинова се обърна към членовете и симпатизантите на БСП, общинските и областните ръководства, кандидатите за кметове, за общински съветници и организатори на партията. Тя изрази удовлетвореността си от срещите, проведени през първите 10 дни от кампанията. "Няма по-голямо удовлетворение за един ръководител от това да ви види така енергични, силни, единни и усмихнати. Поздравявам ви, че превърнахте "Визия за България" във визия за всяка община. Програмите ви за управление са конкретни, реалистични и човешки", коментира председателят на БСП. Тази седмица ръководството на партията ще подкрепи организациите в Перник, Сливен, Ямбол и Стара Загора.

В Букурещ вчера се проведе регионален форум на Партията на европейските социалисти, посветен на бъдещето на Западните Балкани и регионалното сътрудничество. Президентът на ПЕС Сергей Станишев и народният представител от БСП Крум Зарков се включиха активно в срещата и представиха кандидатите на левицата за кметове в Русе и Шумен Пенчо Милков и Венцислав Венков. "Устойчивото развитие и инвестицията в хората, за която социалистите настояваме, няма как да бъде постигната, ако на местно ниво в България продължава да се разчита единствено на средства от еврофондовете. Необходими са усилия за повече трансгранични проекти и работа в посока превръщане на градовете ни в привлекателни за инвестиции места", коментира Станишев. Милков и Венков обсъдиха възможностите за съвместни проекти с градоначалника на Букурещ Габриела Фиря. Идеите си двамата споделиха и с министър-председателя на Румъния Виорика Дънчила. 

Айтоските социалисти също откриха предизборната си кампания, а кандидатът им за кмет Пламен Чолаков бе подкрепен от народния представител Петър Кънев и колегата му Николай Тишев, който влиза в кметската надпревара за община Бургас. 

"През последните 4 години управлението на общината е престанало да се интересува от мнението на хората, без решение са останали много от проблемите", коментира в с. Къкрина кандидатът за кмет на община Ловеч Радина Банкова. Тя напомни на присъстващите да гласуват за общинските съветници на БСП, защото всеки кмет се нуждае от екип, с който да работи, на който да се опре при вземането на различни решения.

Сред приоритетите за левицата в Кърджали е ревизията на всички публични регистри. Трябва да се знае какво е правено през годините, коментира в телевизионно участие кандидатът на БСП за кмет Милко Багдасаров.

БТПП: Икономическата криза се задълбочава

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 149

Експерт: Внасяме огромни количества палмово масло

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 149

Близо 50% от парите за безлихвените заеми са договорени

автор:Дума

visibility 42

/ брой: 149

Четири пъти повече сигнали за пилешко със салмонела

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 149

Мощен взрив помете ливанската столица

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 149

Сърбия си пази небето с китайски ракети

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 149

ЕК е против затварянето на вътрешните граници

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 149

Китай е против ескалация на отношенията със САЩ

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 149

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 179

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 149

Как да излекуваме политическата система

visibility 172

/ брой: 149

Датата

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ