22 Февруари 2019петък06:26 ч.

Корнелия Нинова показа сигналите за корупция, които БСП е внесла в прокуратурата

Корнелия Нинова: Премиерът оглушителнo мълчи за "Ало, Банов съм"

Моделът на управление на ГЕРБ може да се опише с думите "Ало, корупция" или "Ало, кражби", заяви лидерът на БСП

/ брой: 22

автор:Юлия Кулинска

visibility 444

"Оглушително е мълчанието на премиера за "Ало, Банов съм". Няма сини и червени лампи. Изведнъж светлините в МС угаснаха", заяви от парламентарната трибуна Корнелия Нинова в декларация на ПГ "БСП за България". "Държавата за пореден път е разтресена от скандал за корупция при управляващите, след като Елена Йончева и колеги депутати изнесоха факти. Реакцията на управляващите е паническа, объркана, противоречива и изобилства от лъжи", обясни Нинова. Тя припомни, че ГЕРБ нарекоха информацията компромат и помия, но Томислав Дончев разпореди проверка. "В коя държава вицепремиер разпорежда ревизия на компромати и се занимава с помия? Компроматите и помията се отхвърлят безапелационно", заяви лидерът на БСП.

По думите на Нинова властимащите се оплитат в лъжи. Тя цитира изказване на столичния кмет Йорданка Фандъкова, че общината уж не участвала в изграждането на Ларгото, но дала 6 млн. лв. "Лъжа е, че Елена Йончева и БСП не са подали нито един сигнал до прокуратурата нито за граничната оградата, нито за "Кумгейт", нито за строителство на пътища", напомни Нинова. Тя призова прокуратурата да влезе и в Министерството на регионалното развитие, където проектът е одобрен и съгласуван.

"Общото за трите кабинета на Борисов е "Ало, корупция", "Ало,кражба". Имахме "Ало, Ваньо", "Ало, Кокинов", сега имаме "Ало, Банов съм". Това е модел на управление, на задкулисие, където политическа власт, част от съдебната власт и сенчестият бизнес са заедно в името на личния си интерес и на личния си джоб", обоснова твърденията си тя. Нинова е категорична, че това е модел на две различни реалности на паралелната държава. В очите на управляващите всичко цъфти и се развива, никнат заводи като гъби, бълват продукция. Инвеститорите се надпреварват да дойдат, а театрите са препълнени, възмути се лидерът на социалистите. 

Нинова отбеляза, че всеки, който критикува властта и изнася данни за кражби, независимо дали е разследващ журналист, опозиционна партия, или президент, е наричан от управляващите клеветник и лъжец. "Администрацията на Борисов е от послушни партийни калинки, които подписват безапелационно документи. Експертите, които не приемат това, са схемаджии и изнудвачи", обясни лидерът на БСП.

ГЕРБ заплашват кметове заради среща с Нинова

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 37

ДУМА помогна срещу „джендър” анкета

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 37

Икономическият растеж у нас се забавя

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 37

Поскъпва водата в Сапарева баня

автор:Дума

visibility 99

Бюрокрацията оскъпява жилищата в София

автор:Евгени Гаврилов

visibility 130

/ брой: 37

Бизнесът иска среща с премиера за касовите апарати

автор:Дума

visibility 71

/ брой: 37

Мадуро затваря границата на Венецуела с Бразилия

автор:Дума

visibility 112

Виена застава зад "Северен поток 2"

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 37

В Лондон умуват как да отложат "Брекзит"

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 37

Скопие арестува трима от ВМРО-ДПМНЕ

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 37

ПЕС ПРЕДЛАГА НОВ СОЦИАЛЕН ДОГОВОР ЗА ЕВРОПА

visibility 116

/ брой: 37

По-могъщият в ГЕРБ

автор:Ростислава Иванова

visibility 138

/ брой: 37

Пет години след Димчо

visibility 283

/ брой: 37

Токсично безхаберие

visibility 103

/ брой: 37