05 Август 2021четвъртък07:37 ч.

Право, куме, в очи...

Конвенция с деменция

/ брой: 16

автор:Светлана Михова

visibility 2239

Голямо обществено обсъждане падна в Алма матер. Кръстосваха копия и в парламента, пред парламента, зад парламента. Цялата гюрюлтия - за пустия му "трети пол" и за някаква си Истанбулска конвенция, писана явно в състояние на деменция. Тонове са разните конвенции и досега никому на ум не е идвало да ги обсъжда. Този път обаче българинът се разлюти и скочи. Засегнаха го дълбоко. Посегнаха на мъжествеността на мъжете и женствеността на жените. Заподозря той, че му пробутват гнила европейска стока. Простичко казано, напътстват го той да стане по-женствен, а тя - по-мъжествена. Излезе на протест и само дето не викна: "Дръжте ме, че не знам какво ще направя!".
Но и властта не се дава. Скъса се да обяснява, че не ставало дума за "трети пол", а за "борба срещу насилието над жените". В защитата се включи целокупното гербаджийство и прати на отбранителната линия убедени "конвенционисти" - все жени - шефката на парламента, на правосъдието и омбудсманката. Последната взе да разяснява, че българското законодателство не защитавало ефективно жената и затова въпросният документ трябвало да бъде ратифициран. Не е ли логично тогава властващи и творящи законите да си свършат работата, за която народът ги е наел и им плаща луди пари, та законите да действат?
За успокоение на невярващите в благите помисли на босфорската разпоредба обещават, че ще я приемат с "тълкувателна декларация". Какво има да тълкувате? Щом се налага тълкуване, значи там има нещо тъмно, нещо скрито и покрито. Неслучайно думата "пол" е заместена с "джендър". Половете за българина са само два, а виж, джендъри може да има много. Но това той ще го разбере по-късно, когато инструкцията вече е гласувана. Затова тя гъмжи от витиевати двусмислени фрази, които като смокинов лист да прикриват същността и последиците от истанбулското словоблудство.
Правосъдната министърка уверява, че основното послание било "никой да не може да бъде насилен заради половата си принадлежност". Ами що ще чините, госпожо, ако въпросната принадлежност на лицето на се вмества в "тясната" рамка на двата естествени пола? Как ще определите мъж ли е набил жена, или обратно? Нали се сещате, че конвенцията е съчинена да брани не когото и да било от двата пола, а съществата от "джендърното многообразие"? Трябва да сте забелязали, че днес в модерния свят на "неприкосновените евроатлантически ценности" не може да бъде подписан нито един документ, в който има и най-малък намек за "некоректно" отношение към персоните с някой от допълнителните джендъри.
В САЩ вече са се запасили с над 30. Кой като тях! В Пентагона тези дни отпразнуваха сватбата на двама пилоти, запознали се в казармата. Преди четири години бившият служител на спецслужбите Брадли Манинг, докато си излежаваше присъдата като предател, си смени пола и сега във вид на Челси Манинг ще се кандидатира за Конгреса. Големи възможности разкрива многоджендърството. От Австралия съобщиха, че подготвят за операция за смяна на пола 4-годишно момченце. Решили, че това е негово желание, защото предпочитало кукли пред камиончета. И в Европа не изостават. В Англия вече няма бременни жени, а "бременни хора", миналата седмица в редица училища там забраниха на момиченцата да ходят с поли, наредиха им да обуят панталони. Логиката е една: не се знаело кой към какъв пол се числи.
В Германия вече нямало да вписват пола в свидетелствата за раждане - като порасне, съществото само щяло да си избере пол по вкус. В Швеция не простиха и на бога. Лютерантската църква отмени местоимението "той" по негов адрес. Първо, джендърът му бил неизвестен и второ, жените можели да се обидят. Това се казва защита на слабия пол. В Испания обаче удариха всички в земята. Програмист от Барселона обяви, че скоро ще има наследник от андроид, който сам създава. Малко му оставало да поработи над изкуствената си любовница.
Напредва светът. А българинът се инати на някаква си "безобидна конвенция". Прогресът в Европа и Америка няма нужда от конвенции. Движи се с гигантски крачки към неограничените индивидуални свободи. В някои парламенти вече сериозно се замислят как законодателно да уредят "справедливите" щения на судомисти и педофили. В края на краищата и те имали право на избор.
Българинът обаче няма такова право. Туй, че искал да си остане "ограничен" с двата, дадени от природата, пола, е ретроградно и възмутително според надрасналите го управляващи. Тях са ги нагънали по-големи началници от Съвета на Европа. Комисари писма им пишат по-скоро да се справят с твърдоглавото си гражданство. След като в Европа джендърното многообразие бележи шеметен успех без специални рапоредби, става ясно, че босфорската бумага е предназначена само за опърничавото население с балкански и славянски произход. То на всичко отгоре се е хванало за православната си вяра. С католици, протестанти и лютерани проблеми видите ли, нямало. Намекът - за разлика от конвенцията, е недвусмислен.
 

Започва закриването на "черната кутия" ДКК

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 149

Заводи започват да спират производства

автор:Дума

visibility 171

/ брой: 149

"Автомагистрали" е с нов изпълнителен директор

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 149

Три държави вече взеха пари от плана за възстановяване

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 149

Над 300 души спасени от пожар край Атина

автор:Дума

visibility 142

/ брой: 149

Засилва се офанзивата на талибаните срещу армията

автор:Дума

visibility 134

/ брой: 149

Финландската премиерка връща пари за храна

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 149

Иран заподозрян в отвличането на танкер

автор:Дума

visibility 125

/ брой: 149

По-добре нови избори

автор:Георги Георгиев

visibility 187

/ брой: 149

Четирите годишни времена

автор:Лозан Такев

visibility 142

/ брой: 149

Дори с "фолклорна магия" на мюзевири няма угодия

автор:Стефан Здравков

visibility 151

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ