30 Септември 2020сряда21:08 ч.

Конкурси за деца и юноши за литературни творби и кукли

/ брой: 16

автор:Дума

visibility 630

XXII Национален фестивал на детската книга ще се състои от 11 до 13 май в Сливен по инициатива на Регионалната библиотека "Сава Доброплодни" в партньорство с Министерството на културата, община Сливен и областната администрация, Асоциация "Българска книга", ДАБЧ и др. Наред с многобройните прояви, които се организират в рамките на фестивала, ежегодно се провеждат Национален литературен конкурс и Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои. В тях се включват много деца и юноши от цялата страна и от българските общности в чужбина.

Тази година темата на Националния литературен конкурс е "Неразказани истории на един ловец на приключения". В него могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 18 години, разделени в три възрастови групи: 7-10 години, 11-14 г., 15-18 г. Всеки участник има право да представи до 2 литературни творби (разказ, приказка, стихотворение), специално създадени за конкурса. Творбите да са с обем до 5 стандартни компютърни страници (60-66 символа на ред, 28-30 реда на страница) и да бъдат изпратени в печатен вид или на имейл. Компетентно жури ще оцени творбите. Отличените литературни произведения ще бъдат издадени в сборник. Наградите ще бъдат връчени на специална церемония в дните на XXII Национален фестивал на детската книга. Творбите за конкурса, с обозначени на тях: трите имена, възраст (навършени години), училище, адрес, телефон и имейл за контакти, се изпращат на адрес:

8800 Сливен

ул. "Никола Карев" 1

Регионална библиотека "Сава Доброплодни"

(за литературния конкурс)

или на имейл reglibsliven@iradeum.com

Краен срок за изпращане: 20.03.2020 г.

В деветия Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 16 години, разделени в три възрастови групи: 7-10 години, 11-14 г., 15-16 г. Всеки участник има право да представи до 2 броя кукли, с височина, по-голяма от 35 см. Компетентно жури ще оцени творбите. Наградите ще бъдат връчени на специална церемония в дните на фестивала. Куклите за конкурса, с обозначени на тях: трите имена, възраст (навършени години), училище, адрес, телефон и имейл за контакти, се изпращат на адрес:

8800 Сливен

ул. "Никола Карев" 1

Регионална библиотека "Сава Доброплодни"

За Националния конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои 

Краен срок за изпращане: 3.04.2020 г.

Куклите на участниците в конкурса не се връщат. С тях ще бъде уредена изложба, която може да бъде посетена в дните на фестивала. Отличените кукли ще бъдат включени в експозицията на единствения в България Музей на театралната кукла на любимите литературни герои, уреден в РБ "Сава Доброплодни" в Сливен. В него и деца, и възрастни, в една фантастична и приказна атмосфера, могат да се наслаждават, както на много и интересни кукли, така и на смайващото и многообразно майсторство на техните създатели.

Ремонт по „Тракия” ще е по-скъп от строежа

автор:Дума

visibility

/ брой: 185

Над 60% от българите са намалили разходите си

автор:Дума

visibility

/ брой: 185

Чиновниците разбират е-управлението като пращане на имейл

автор:Дума

visibility

/ брой: 185

Външният дълг се е увеличил с 581 млн. евро през юли

автор:Дума

visibility

/ брой: 185

На 100 секунди от Армагедона

автор:Георги Георгиев

visibility

/ брой: 185

Законите трябва да са в синхрон с народното сърце

автор:

visibility

/ брой: 185

Месец септември

автор:Никола Инджов

visibility

/ брой: 185

Трябва ни преоценка на нашето земеделие

автор:Въто Христов

visibility

/ брой: 185

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ