20 Февруари 2020четвъртък00:09 ч.

Конкурси за деца и юноши за литературни творби и кукли

/ брой: 16

автор:Дума

visibility 339

XXII Национален фестивал на детската книга ще се състои от 11 до 13 май в Сливен по инициатива на Регионалната библиотека "Сава Доброплодни" в партньорство с Министерството на културата, община Сливен и областната администрация, Асоциация "Българска книга", ДАБЧ и др. Наред с многобройните прояви, които се организират в рамките на фестивала, ежегодно се провеждат Национален литературен конкурс и Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои. В тях се включват много деца и юноши от цялата страна и от българските общности в чужбина.

Тази година темата на Националния литературен конкурс е "Неразказани истории на един ловец на приключения". В него могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 18 години, разделени в три възрастови групи: 7-10 години, 11-14 г., 15-18 г. Всеки участник има право да представи до 2 литературни творби (разказ, приказка, стихотворение), специално създадени за конкурса. Творбите да са с обем до 5 стандартни компютърни страници (60-66 символа на ред, 28-30 реда на страница) и да бъдат изпратени в печатен вид или на имейл. Компетентно жури ще оцени творбите. Отличените литературни произведения ще бъдат издадени в сборник. Наградите ще бъдат връчени на специална церемония в дните на XXII Национален фестивал на детската книга. Творбите за конкурса, с обозначени на тях: трите имена, възраст (навършени години), училище, адрес, телефон и имейл за контакти, се изпращат на адрес:

8800 Сливен

ул. "Никола Карев" 1

Регионална библиотека "Сава Доброплодни"

(за литературния конкурс)

или на имейл reglibsliven@iradeum.com

Краен срок за изпращане: 20.03.2020 г.

В деветия Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 16 години, разделени в три възрастови групи: 7-10 години, 11-14 г., 15-16 г. Всеки участник има право да представи до 2 броя кукли, с височина, по-голяма от 35 см. Компетентно жури ще оцени творбите. Наградите ще бъдат връчени на специална церемония в дните на фестивала. Куклите за конкурса, с обозначени на тях: трите имена, възраст (навършени години), училище, адрес, телефон и имейл за контакти, се изпращат на адрес:

8800 Сливен

ул. "Никола Карев" 1

Регионална библиотека "Сава Доброплодни"

За Националния конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои 

Краен срок за изпращане: 3.04.2020 г.

Куклите на участниците в конкурса не се връщат. С тях ще бъде уредена изложба, която може да бъде посетена в дните на фестивала. Отличените кукли ще бъдат включени в експозицията на единствения в България Музей на театралната кукла на любимите литературни герои, уреден в РБ "Сава Доброплодни" в Сливен. В него и деца, и възрастни, в една фантастична и приказна атмосфера, могат да се наслаждават, както на много и интересни кукли, така и на смайващото и многообразно майсторство на техните създатели.

БСП настоява за по-голям контрол върху бизнеса с отпадъци

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 35

Камионите и автобусите ще плащат за само 3 хил. км пътища

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 35

Увеличиха се държавите срещу пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 35

Прокуратурата поиска от КЕВР проверка на цялата ВиК мрежа

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 35

Ердоган се закани с операция в Идлиб

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 35

Силите на Хафтар обстреляха кораб с оръжие в Триполи

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 35

Eвросъюзът създава единен пазар на данни

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 35

Наричате ги бандити, а те са светци...

автор:Христо Георгиев

visibility 197

/ брой: 35

Езиковото измерение на упадъка

автор:Любомир Калев

visibility 116

/ брой: 35

Датата

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 35

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ