25 Март 2023събота16:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес ще бъде слънчево. В повечето райони ще бъде почти тихо, но до вечерта ще се появи слаб юг-югоизточен вятър, по-добре изразен в Източна България. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 17° и 22°, по-ниски по крайбрежието на морето, в София около 19°. Днес ще бъде слънчево. В повечето райони ще бъде почти тихо, но до вечерта ще се появи слаб юг-югоизточен вятър, по-добре изразен в Източна България. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 17° и 22°, по-ниски по крайбрежието на морето, в София около 19°.

Искам думата

Кого наказват тецовете с тези чудовищни цени?

Защо държавата не национализира дружествата за ток, вода и парно

/ брой: 119

автор:Петра Ташева

visibility 20

Петра ТАШЕВАСвидетели сме на невиждана, нечувана,  галопираща спекула с цените. На някои стоки дори с часове. Бързо се увеличават и милионерите, а работещите обедняват и се чудят как да вържат двата края.
Може ли топлофикациите да искат такова непоносимо увеличаване на цените? Кого наказват? Редовните, невинните клиенти са най-ощетените. Ще стане така, че вместо да си изпишат вежди, топлофикациите ще си извадят очите. Защото в един момент няма да могат да си събират таксите.
Народът казва "Беден човек - жив дявол!" Отново драстично ще се увеличат клиентите, които ще търсят начини как да не плащат безбожно високите цени, ще изнамират незаконни способи да крадат топлина.
Тогава пак се питаме: "Защо имаме КЕВР?" Кога тази комисия, скъпо платена от нашите джобове, е защитавала нас, потребителите? Кога е спряла нарастването на цените на водата и парното? Или с високите си заплати членовете на КЕВР не усещат тежестта, която се стоварва на другите?
Сега пак сме изправени пред "робството", от което не можем да се отървем. Тецовете изяждат всякакво увеличаване на заплати и пенсии. Затова никой не обича, не уважава, не почита дружествата за вода и парно.
Защо държавата не национализира дружествата за електроенергия, вода и топлина? Това, което правят, е истински геноцид, терор, и то над редовните потребители. Така е било и до днес не се е променило - най-съвестните, най-работливите винаги да носят на гърбовете си мързеливите, крадците и шмекерите.
Защо има двойно отчитане на топломерите? Защо трябва да има посредници между топлофикациите и потребителите? Защо имат толкова  голям състав фирмите, които отчитат топломерите? Какво правят тогава служителите на топлофикациите? Колко пъти сменяхме топломерите, а цените на парното стават все по-непоносими.
Държавата не е ли в състояние да се справи с тези дружества? Как тогава тя ще се грижи за гражданите, как ще ги пази от спекулата с цените на енергията, парното и водата? Не е ли достатъчно, че качеството на топлоподаването и водоснабдяването не е на висота? Да не кажа, че е направо е лошо, но затова компенсации няма.
Държавниците ни трябва да направят всичко възможно да имаме поносими цени за най-необходимото - храна, топлина и вода. Това е най-важното днес!

КЗК готви нова глоба за "Лукойл"

автор:Дума

visibility 378

/ брой: 58

Тол таксите ще зависят от изминатите километри

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 58

Над 30 пъти повече нефт и газ от САЩ за България

автор:Дума

visibility 393

/ брой: 58

Пак отлагат тунела под Шипка

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 58

Нов силен трус в Турция

автор:Дума

visibility 244

2 милиона по улиците срещу Макрон

автор:Дума

visibility 850

Западът с песимистични прогнози за Украйна

автор:Дума

visibility 473

/ брой: 58

Хайде холан!

автор:Мая Йовановска

visibility 368

/ брой: 58

Новият господар на света

автор:Таня Глухчева

visibility 1012

/ брой: 57

Без здрав разум

автор:Страхил Ангелов

visibility 765

/ брой: 57

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ