13 Юни 2021неделя07:59 ч.

КНСБ предлага минималната заплата да се увеличи със 17,5%

/ брой: 110

автор:Дума

visibility 180

КНСБ отново предлага минималната заплата да се увеличи със 17,5%, а всички останали да нарастват средногодишно с 12,5 на сто. Синдикатът настоява бъдещото правителство да актуализира праговете съобразно ръста на осигурителния доход за съответните дейности и групи.
Всяка година възнагражденията на работниците и служителите в системата на бюджетното финансиране да се увеличават с 10%, на тези в агенциите, работещи на терен, повишението да е с 15 на сто, поиска лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Синдикатът предлага и промяна на данъчната система - да бъде въведен необлагаем минимум, равен на МРЗ за страната, 15% данък върху доходите на физическите и юридическите лица и намаляване на общата ставка на ДДС на 15%. "Данъчната система е дълбоко несправедлива и подобна данъчна структура няма в нито една европейска държава. В момента съотношението на приходите от преки и косвени данъци в общите данъчни приходи е 29 към 71%. Подобно съотношение няма в никоя страна от ЕС", посочи Димитров.
Всички формулирани очаквания на хората за промени се коренят в дълбокото усещане за несправедливост на доходите и за начина, по който функционират промените, допълни синдикалният лидер. "Към края на април общите данъчни приходи са около 9 млрд. лв. Около 5 млрд. лв. от тях са данъци, събрани от физически лица, около 3 млрд. е ДДС и само 500 млн. са приходите от корпоративен данък", отчете председателят на КНСБ.

В пандемията българите са спрели да спестяват

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 110

Започва работа по закон за кооперирането

автор:Дума

visibility 502

/ брой: 110

Нови рокади под шапката на МЗХГ

автор:Дума

visibility 496

/ брой: 110

Гърция модернизира граничната защита

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 110

Европарламентът гласи съд за Еврокомисията

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 110

Путин: Украйна в НАТО е червена линия за нас

автор:Дума

visibility 719

/ брой: 110

Кратки новини

автор:Дума

visibility 404

/ брой: 110

Преклонена главица...

автор:Валентин Георгиев

visibility 671

/ брой: 110

Поредната издънка

автор:Мая Йовановска

visibility 677

/ брой: 110

Босият президент или кой е Педро Кастийо

автор:Таня Глухчева

visibility 402

/ брой: 110

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ