16 Юни 2024неделя14:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ченчев: БСП насочи към хората 22 милиарда социална подкрепа във време на криза

„ГЕРБ и ПП довчера заедно натискаха бутоните за избор на министрите си в сглобката – днес се карат чий е моделът. Моделът е техен”, реагира социалистът в дебат по Нова

автор:Дума

visibility 1497

„БСП последователно работи за повишаване на доходите. Още през 2018 г. ние изработихме „Визия за България” и заложихме дългосрочна стратегия за икономическото развитие на страната ни. За да може България да не е зависима от един управленски мандат, и без значение на това коя политическа сила е на върха в държавата да можем да имаме такова развитие, което да ни позволява да достигнем добрите резултати или румънците, които цитирахте – да можем да влизаме поне 15 пъти в магазина”.

Това заяви водачът на „БСП за България” в София област и Габрово Иван Ченчев по време на дебат по Нова телевизия за икономическото развитие и доходите.

„БСП последователно защитаваме политиките си. И виждате, че има успешно реализирани наши предложения, колкото и други политически сили да се опитват да си присвоят заслугата по отношение на повишението на доходите. Но българските граждани знаят, че социалната програма на БСП е водеща”, подчерта по време на дебата Ченчев.

„Хората, които днес се карат в студиото – довчера бяха в сглобка. Днес се обвиняват взаимно за неприетите закони по Плана за възстановяване и устойчивост – но довчера заедно натикаха бутоните. Да зададем и въпроса какво направи служебното правителство и същият този г-н Пеканов, който сега говори какво не се случва заради други. Защото повече от една година и те не направиха нищо съществено”, прекъсна с реплика взаимните обвинения на представителите на ГЕРБ и ПП социалистът.

Ченчев добави: „Говорите за спрени проекти – знаете ли, че в момента e спряно  финансирането на ремонти? Проверете Топли дол. Вчера са спрели финансирането на ремонт, не на проект за изграждане на ЛОТ”.

По думите му е важно в Плана за възстановяване и устойчивост да се каже как изостаналите райони на България ще се развиват. „БСП категорично поставяме въпроса образованието да бъде обвързано адекватно с нуждите на бизнеса  - за да има кадри”, посочи Ченчев.

„Виждам, че от ИТН споделят голяма част от нашата програма, но аз ще кажа какво предлага БСП”, реагира водачът на „БСП за България” в София област и Габрово, като подчерта: :

„За да има държава, за да има силна икономика – трябва да има хора в тази държава. Мерките трябва да са насочени към хората. БСП доказахме с рекордната социална програма от 22 милиарда, когато бяхме в управлението, че можем да управляваме в полза на хората”.

Иван Ченчев се намеси повторно в разразилия се спор между ГЕРБ и ПП: „Пак ще го кажа - парадоксалното е, че хората, които се карат сега в студиото натискаха заедно бутона за избор на министрите в сглобката. А днес се карат чий е този модел. Този модел е техен”.

И подчерта: „При управлението на ГЕРБ преди сглобката за 12 години пенсиите се вдигнаха с 5 лева. При нас – с 30 %. При управлението на ГЕРБ с добавките, които Борисов великодушно раздаваше на пенсионерите, натоварваше пенсионната система, защото им ги взимаше оттам. Добавките не трябва да се взимат от пенсионната система, а от бюджета. А тези пенсионери, които имат по 40 години трудов стаж затова сега не взимат реципрочни достойни пенсии, защото натоварвахте пенсионната система”, обърна се Ченчев към представителя на ГЕРБ.

„БСП доказахме и по джоба хората усетиха, че повишаваме доходите – справедливо и на всички. Особено в ситуации на кризи, каквито преживяхме в последните години. БСП знаем как да осигурим подкрепа на държавата за хората. Без колебание ще продължим да следваме програмата си. Няма да предадем своите избиратели, няма да влезем в сглобки. Искаме управление в полза на хората. За да се случи – подкрепете ни с 24 в бюлетината”, призова водачът на „БСП за България” в София област и Габрово.

Едното платно на "Струма" ще е извън дефилето

автор:Дума

visibility 1173

/ брой: 111

Произвеждаме все по-малко плодове

автор:Дума

visibility 1092

/ брой: 111

Задава се голям излишък на петрол

автор:Дума

visibility 1030

/ брой: 111

Пускат еднодневна винетка за леките коли

автор:Дума

visibility 983

/ брой: 111

Не давайте партията на търговците

автор:Дума

visibility 1258

/ брой: 111

Трябва ни управление на широка основа

автор:

visibility 1181

/ брой: 111

БСП е жертва на структурите си

visibility 1300

/ брой: 111

Конференция за мир или "път към нищото"

автор:Таня Глухчева

visibility 1190

/ брой: 111

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ