18 Юни 2024вторник16:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Задава се голям излишък на петрол

/ брой: 111

автор:Дума

visibility 1586

Световният пазар ще се изправи пред значително свръхпредлагане на петрол през 2030 г. Това очаква Международната агенция по енергетика (МАЕ). Догодина вече ще има малко повече предлагане от търсене. Тъй като капацитетът за изпомпване на петрол нараства много по-бързо от търсенето на суровини и гориво, се създава "безпрецедентен" излишък от 8 милиона барела на ден. За МАЕ фактът, че нарастването на търсенето на петрол се стабилизира, е отчасти резултат от прехода към неизкопаеми горива за ограничаване на глобалното затопляне. Например паркът от електрически превозни средства се разраства, а газът и възобновяемите енергийни източници все повече изместват петрола в електроенергийния сектор.
Според базираната в Париж агенция предлагането на петрол вече ще навакса търсенето от 2025 г., основно защото страните извън петролния картел ОПЕК+ ще произвеждат повече. Цените на бензиностанциите в крайна сметка би трябвало да паднат, когато предлагането на петрол е повече от търсенето.

Канят се да забранят най-старите коли у нас

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 113

Енергийният министър обещава под 1,5% поскъпване на тока

автор:Дума

visibility 363

/ брой: 113

Реконструират Бетонния мост в Пловдив за 6 месеца

автор:Дума

visibility 352

/ брой: 113

Експерт: Докладът ще каже, че не сме готови за еврото

автор:Дума

visibility 353

/ брой: 113

НАТО иска още ядрени оръжия в готовност

автор:Дума

visibility 356

/ брой: 113

Визита на Путин в Ханой скара САЩ и Виетнам

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 113

Нетаняху разпусна военновременния кабинет

автор:Дума

visibility 343

/ брой: 113

ООН: Светът се проваля в битката с бедността

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 113

Екощуротии

автор:Мая Йовановска

visibility 352

/ брой: 113

Пламъкът, който продължава да гори

автор:Евгений Белий

visibility 380

/ брой: 113

Нови "ценности"

автор:Таня Глухчева

visibility 351

/ брой: 113

Социално инженерство

/ брой: 113

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ