16 Юни 2024неделя13:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Правнучката на Гоце Делчев: Част съм от листата на БСП, тъй като споделяме общи ценности за честност, неподкупност и солидарност

Кандидатирам се за народен представител, защото искам да съм полезна на обществото, споделя Бистра Низамска

автор:Дума

visibility 3804

„Мотивира ме това, че искам да помагам на хората. Аз не се страхувам да се боря за тяхното по-добро бъдеще. Щастлива съм, че имам възможността да отстоявам истинските каузи, заедно с БСП.” Това заяви Бистра Низамска, кандидат за народен представител от листата на „БСП за България” в 1 МИР Благоевград.

Низамска, която е правнучка на големия български герой Гоце Делчев, сподели пред Евроком защо е приела поканата на социалистите да е част от тяхната листа: „БСП изповядва най-високите ценности, които и самата аз споделям: честност, неподкупност, солидарност, мир, достойнство. И други партии са ми предлагали да бъда техен член, но аз, като ляв човек, никога не съм приемала. В моя съзнателен път винаги съм искала да бъда част от БСП и това се случи. Горда съм с членството си точно в тази партия.”

По нейните думи грижата за хората, защитата на общественото благо и отстояване на националния интерес са целите, които са я мотивирали да участва в политиката.

„Моето семейство никога не се е възползвало от привилегиите на ничия власт. Намеренията ми са само и единствено да помагам на хората, да бъда полезна на обществото и затова приех поканата на БСП”, споделя Низамска.

На въпрос за днешните отношения между България и Северна Македония, тя заяви: „Моят прадядо Гоце Делчев е казал така: „Аз разбирам света единствено като поле за културно съревнование между народите.” Важно е в отношенията си със Северна Македония да запазим уважението помежду си. Най-малкото, защото имаме обща граница и история. Но договореностите, които вече са подписани, трябва да се спазват.”

Според Бистра Низамска основните проблеми в област Благоевград са свързани със здравеопазването и демографската криза.

„Няма как в един град, който се развива добре, като Петрич, да няма напълно функционираща болница. Хората посещават Сандански, Благоевград, защото нямаме достатъчно специалисти в нашата община, няма достатъчно функциониращи отделения”, даде за пример кандидатът за народен представител.

В тази насока БСП предлага безплатни целеви стипендии за редовни специализанти и финансиране на специализации в чужбина и осигуряване на работно място в здравната система на страната. Сред предложенията на социалистите за здравеопазването са още премахване на статута на търговски дружества на болниците и гарантирано достойно заплащане на труда в здравеопазването чрез остойностяването му за ангажираните в сектора.

По думите на Низамска хората не са мотивирани да гласуват. „Когато се срещам с тях, им казвам: „Ядосайте се, хора. Използвайте гласа си.” На възрастните казвам да мислят за внуците си, които израстват в чужбина и не говорят български, защото родителите им са били принудени да търсят препитание извън България. Борбата на БСП е да върне младите хора обратно в страната, като подобрим условията им тук”, каза още тя.

Част от предложенията на социалистите за младите включват еднократна помощ при раждане на дете, помощ за майките студентки, нулев данък върху доходите за граждани до 26 години и безлихвени кредити за млади семейства при закупуване на първо жилище.

За лична цел в кампанията Бистра Низамска си поставя да убеди повече хора да гласуват. „Подкрепете „БСП за България” с номер 24 и мен с преференция 106 в 1 МИР Благоевград”, призова в заключение тя.

Едното платно на "Струма" ще е извън дефилето

автор:Дума

visibility 1173

/ брой: 111

Произвеждаме все по-малко плодове

автор:Дума

visibility 1092

/ брой: 111

Задава се голям излишък на петрол

автор:Дума

visibility 1030

/ брой: 111

Пускат еднодневна винетка за леките коли

автор:Дума

visibility 983

/ брой: 111

Не давайте партията на търговците

автор:Дума

visibility 1258

/ брой: 111

Трябва ни управление на широка основа

автор:

visibility 1181

/ брой: 111

БСП е жертва на структурите си

visibility 1300

/ брой: 111

Конференция за мир или "път към нищото"

автор:Таня Глухчева

visibility 1190

/ брой: 111

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ