11 Юли 2020събота20:27 ч.

Клониране му е майката

/ брой: 66

автор:Константин Иванов

visibility 1038

Навремето на страниците на ДУМА бях предложил на Иван Костов да клонира Надежда Михайлова и Богомил Бонев и с това да си реши проблемите с падащия рейтинг на кабинета. Логиката беше, че няма български мъж, па бил той и тъмночервен, който би си затворил очите за Хубавото по онова време Наде. И че такива перчемлии с излъчване на селски ергенин като тогавашният му вътрешен министър биха спечелили за синята кауза бая булки. Не пое идеята Костов и се знае какво последва.
Напоследък и рейтингът на кабинета върви надолу, и бая министър си отива скоропостижно. Така че май е дошло време и Бойко да се замисли дали пък да не опита да приложи в политиката постиженията на генетиката. При това ще е достатъчно да се клонира само един човек - самият Бойко Борисов. В много екземпляри, поне колкото е броят на министрите в кабинета му. И без туй в тази държава кой където го стисне чепика, търси помощ от Бойко. Зърнопроизводителите протестират, точат се някакви преговори със земеделския министър, но докато тракторите не изгърмяха по "Дондуков" и Борисов не взе работите в свои ръце, резултат никакъв. Железничарите стачкуват, пазарлъците с министъра на транспорта зациклят, Той се разпорежда кое как. Наводнение в село Бисер - кой да дотича с хеликоптера - премиерът. Образователният министър се дърли с академиците - Бойко разпорежда какви пари да се отпуснат, та да не се закрие БАН хептен. На стрина Пена от Горни Камарци й задигнали бакърения ператник - тя не отива в РПУ-то, а жалба се жалва направо на премиера с упованието, че единствен той и само той може да изрови бакъра от вторични суровини и да й го върне.
Помислете само колко ще се опрости процедурата, ще се спестят излишни разтакавания по разни инстанции, ще се разпусне и без това безсмислената тристранна комисия, служеща единствено синдикални лидери да си начешат езиците, няма да се губи време за заседания на Министерския съвет, където и без това Борисов дава подробни указания на министрите как да си вършат работата. Хората ще се обръщат към съответния клонинг - земеделски, транспортен, индустриален, здравен, вътрешен и т.н., и въпросът е решен. Може да остане само външният министър, защото той е хубавеляк, има изразена волева брадичка и знае и други думички на английски освен "конграчюлейшънс". Нищо че това не помогна особено да се избегнат провалите на височайшите посещения в Тунис и Катар.
Длъжни сме, разбира се, да посочим и евентуалните негативи от този революционен в световната практика експеримент. Първият, най-важният, е, че при някакъв провал, например в здравния сектор, няма да изгори бушонът министър Константинов, а премиерът Бойко Борисов ще трябва да уволнява клонинга здравен министър Бойко Борисов. Малко конфузно. Или как, като седнат около заседателната маса, премиерът Борисов ще различава клонинга транспортен министър от клонинга финансов министър. Ами ако пък под снимката във вестника на Борисов вътрешен министър се сложи текст "министърът на културата Бойко Борисов открива българския Лувър", какво правим? Ще се налага на следващия ден да излиза поправка и извинение за допуснатия гаф.
И все пак твърдим, че негативите от клонирането ще са пренебрежимо малко в сравнение с позитивите за рационализиране на държавната машина и рязко повишаване на ефективността й.
Дано Бойко се окаже по-далновиден от Иван Костов и възприеме конструктивното ни предложение. То би му осигурило премиерстване доживот.

 

ЕП окончателно прие пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 377

/ брой: 130

Търговията на дребно с рекорден спад през май

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 130

Зърнената реколта най-слаба от десетилетия

автор:Дума

visibility 429

/ брой: 130

Don't touch Our Gladstone!*

автор:Велислава Дърева

visibility 636

/ брой: 130

Ще бъде ли реабилитиран Оруел?

автор:Мирослав Попов

visibility 563

/ брой: 130

Датата

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 130

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 1276

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ