17 Февруари 2019неделя10:24 ч.

Климатичните промени са най-сериозната заплаха за света

автор:Дума

visibility 302

Климатичните промени се възприемат като най-голямата световна заплаха, но киберзаплахите все повече притесняват хората по света. Това става ясно от проучване на Pew, в което са участвали 26 държави през пролетта на 2018 г.
Хората по света са съгласни с твърдението, че климатичните промени представляват най-голям риск за страните им. В 13 от 26-те държави, участвали в анкетата, посочват климата като основна международна заплаха.
Още през миналата година Междуправителствената експертна група за климатичните промени към ООН излезе с доклад, в който изразява сериозно безпокойство от възможните резултати от климатичните промени в близко бъдеще и дългосрочен план.
След глобалното затопляне, проблемът, който безпокои най-много хора, е международният тероризъм. Кибератаките също са възприемани като голяма заплаха.
В осем от анкетираните държави, включително Русия, Индонезия и Нигерия, основна заплаха е ДАЕШ. В четири страни, включително Япония и САЩ, респондентите посочват като основна международна заплаха кибератаките. В Полша като основна заплаха се отбелязва силата и влиянието на Русия.
Мнозина също се безпокоят от ядрената програма на КНДР, но в нито една от 26-те държави хората не я посочват като основна.
В някои страни като голяма заплаха се възприема състоянието на световната икономика, включително Гърция и Бразилия. САЩ и влиянието им също се посочват като заплаха в около половината държави.
В проучването са участвали 27 612 души от 26 държави в периода 14 май - 12 август 2018 г.

БСП поиска анкетна комисия за гафовете с е-винетките

автор:Дума

visibility 269

Харчим най-много за храна, жилище и данъци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 32

Срокът за касовите апарати остава засега

автор:Евгени Гаврилов

visibility 207

/ брой: 32

Два пъти са скочили случаите на морбили за година

автор:Дума

visibility 261

Депутатският имунитет в Гърция беше отменен

автор:Дума

visibility 309

Обезцветяване

автор:Павлета Давидова

visibility 280

/ брой: 32

Кръстчето

visibility 298

/ брой: 32

Един час с ценностите на земите ни

автор:Велиана Христова

visibility 193

/ брой: 32