24 Август 2019събота13:01 ч.

Климатичните промени са най-сериозната заплаха за света

автор:Дума

visibility 729

Климатичните промени се възприемат като най-голямата световна заплаха, но киберзаплахите все повече притесняват хората по света. Това става ясно от проучване на Pew, в което са участвали 26 държави през пролетта на 2018 г.
Хората по света са съгласни с твърдението, че климатичните промени представляват най-голям риск за страните им. В 13 от 26-те държави, участвали в анкетата, посочват климата като основна международна заплаха.
Още през миналата година Междуправителствената експертна група за климатичните промени към ООН излезе с доклад, в който изразява сериозно безпокойство от възможните резултати от климатичните промени в близко бъдеще и дългосрочен план.
След глобалното затопляне, проблемът, който безпокои най-много хора, е международният тероризъм. Кибератаките също са възприемани като голяма заплаха.
В осем от анкетираните държави, включително Русия, Индонезия и Нигерия, основна заплаха е ДАЕШ. В четири страни, включително Япония и САЩ, респондентите посочват като основна международна заплаха кибератаките. В Полша като основна заплаха се отбелязва силата и влиянието на Русия.
Мнозина също се безпокоят от ядрената програма на КНДР, но в нито една от 26-те държави хората не я посочват като основна.
В някои страни като голяма заплаха се възприема състоянието на световната икономика, включително Гърция и Бразилия. САЩ и влиянието им също се посочват като заплаха в около половината държави.
В проучването са участвали 27 612 души от 26 държави в периода 14 май - 12 август 2018 г.

Пореден протест в Шишманци

автор:Дума

visibility 30

Честваме 142 години от Шипченската епопея

автор:Дума

visibility 43

Пожар край старото сметище на завод "Арсенал"

автор:Дума

visibility 1055

С 200 лв. отгоре са платили за парно софиянци

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 162

Танева предизборно се сети за родните производители

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 162

"Фич": Еврото в България - най-рано през 2023 г.

автор:Дума

visibility 191

/ брой: 162

САЩ отварят консулство в Гренландия

автор:Дума

visibility 26

Тук изгря свободата на България!

автор:Дума

visibility 0

Зомби капан

автор:Ина Михайлова

visibility 514

/ брой: 162

Роботи или робовладелци?

visibility 293

/ брой: 162

Тежки битки за горите на Костенец

автор:Павлета Давидова

visibility 349

/ брой: 162

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ