04 Юни 2023неделя21:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес още преди обяд над северозападната половина от страната, а след обяд и до полунощ и в югоизточната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, ще има краткотрайни, интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има градушки. По-малка е вероятността за валежи по Черноморието и в крайните югоизточни райони. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 22 и 27 градуса, в София - около 22. Днес още преди обяд над северозападната половина от страната, а след обяд и до полунощ и в югоизточната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, ще има краткотрайни, интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има градушки. По-малка е вероятността за валежи по Черноморието и в крайните югоизточни райони. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 22 и 27 градуса, в София - около 22.

Клавирен рецитал на Георги Василев

/ брой: 158

автор:Дума

visibility

Младият пианист Георги Василев ще изнесе клавирен рецитал на 18 август от 18,30 ч. в Полския институт в София, ул. "Веслец" 12, с вход свободен. В програмата - Соната за пиано 3 във фа минор, опус 5 от Брамс и Вариации и фуга в ми-бемол минор, опус 23 от Падеревски. Георги Василев е роден през 2000 г. През 2019 г. завършва НМУ "Любомир Пипков" със специалност пиано в класа на Дарина Кантарджиева. В периода 2017-2019 г. усъвършенства своите умения при известния пианист проф. Людмил Ангелов в НБУ. През 2022 г. защитава с отличие бакалавърска степен по пиано в класа на знаменитите педагози проф. д-р Катажина Попова-Зидрон и д-р Павел Вакареци в Музикалната академия в Бидгошч, Полша. Лауреат е на национални и международни конкурси. 

 


Последвайте или харесайте в-к "ДУМА" във ФЕЙСБУК   --> ТУК <--

Споделяйте нашите публикации.

 

 

 

 

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ