04 Август 2020вторник10:46 ч.

Владимир Димитров - Майстора, "Макове"

Картини за всеки дом на цени от 99 до 999 лв. предлага "Лоранъ"

/ брой: 238

автор:Дума

visibility 601

Коледната изложба на столичната галерия "Лоранъ" (ул. "Оборище" 16) предлага до 15 януари 2020 г. традиционната разпродажба "Картини за всеки дом, цени от 99 до 999 лв.". За четиринадесета поредна година домакините организират голямата разпродажба на произведения на изкуството. Този път освен традиционните живопис, графика и рисунки, са представени и издания и шалове, научи ДУМА от Лаврен Петров. 

Рисунките са богато застъпени и доминират в експозицията. Част от нея са серии на Владимир Димитров - Майстора, Илия Петров, както и работи с чисто абстрактен характер на Иван Георгиев - Рембранда и "Космос" на Васил Иванов. Към тях са добавени артистичните глави на Тома Трифоновски, ранните рисунки на Димитър Казаков - Нерон и композициите на Иван Табаков и Живка Пейчева. Традиционно присъстват и шаржовете на Илия Бешков.

Изборът в графиката попада върху акватинти на Петър Морозов, гравюри на дърво и литографии на Веселин Стайков, както и камерни произведения на Любомир Йорданов.

Примамливи предложения са подготвени и сред живописта: акварели на Дечко Узунов, Христо Нейков, Цанко Панов, Никола Златев, няколко натюрморта на Василка Генадиева и Костадинка Цветкова, горски пейзажи на Борис Колев, Михаил Малецки, платна със силна фактура на Ясен Станчев и много други.

В пълнота коледната изложба може да бъде разгледана в уеб сайта на галерията. Част от творбите са подредени по стените на салона, а други може да бъдат видени след запитване и показване от депо. Освен това в пространството на изложбата може да се прегледат и купят ценни издания. Сред тях на празнична цена от 75 лв. се продава голямата книга за Цанко Лавренов, а новото предложение е монографията за Лика Янко на промоция от 30 лв. 

 

16 починали с COVID-19 за денонощие

автор:Дума

visibility 35

Борисов радва администрацията с 30% скок на заплатите

автор:Дума

visibility 410

2 млн. по-малко чужди туристи у нас заради КОВИД

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 147

Земевладелците: Нов налог за земята може да доведе до фалити

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 147

Всеки двадесети търговец е загубил 90% от приходите си

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 147

В АПИ още не знаят колко са опасните мантинели

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 147

Русия пуска ваксина срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 147

Помощник на Тръмп иска добри отношения с Русия

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 147

Берлин зове за твърда позиция спрямо Китай

автор:Дума

visibility 190

/ брой: 147

Кратки новини

автор:Дума

visibility 146

/ брой: 147

И Десети ноември няма да помогне

автор:Спирдон Спирдонов

visibility 320

/ брой: 147

Защо властта мрази българската музика?

автор:Альона Нейкова

visibility 327

/ брой: 147

Датата

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 147

Ново време

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 147

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ