24 Януари 2020петък03:18 ч.

Владимир Димитров - Майстора, "Макове"

Картини за всеки дом на цени от 99 до 999 лв. предлага "Лоранъ"

/ брой: 238

автор:Дума

visibility 294

Коледната изложба на столичната галерия "Лоранъ" (ул. "Оборище" 16) предлага до 15 януари 2020 г. традиционната разпродажба "Картини за всеки дом, цени от 99 до 999 лв.". За четиринадесета поредна година домакините организират голямата разпродажба на произведения на изкуството. Този път освен традиционните живопис, графика и рисунки, са представени и издания и шалове, научи ДУМА от Лаврен Петров. 

Рисунките са богато застъпени и доминират в експозицията. Част от нея са серии на Владимир Димитров - Майстора, Илия Петров, както и работи с чисто абстрактен характер на Иван Георгиев - Рембранда и "Космос" на Васил Иванов. Към тях са добавени артистичните глави на Тома Трифоновски, ранните рисунки на Димитър Казаков - Нерон и композициите на Иван Табаков и Живка Пейчева. Традиционно присъстват и шаржовете на Илия Бешков.

Изборът в графиката попада върху акватинти на Петър Морозов, гравюри на дърво и литографии на Веселин Стайков, както и камерни произведения на Любомир Йорданов.

Примамливи предложения са подготвени и сред живописта: акварели на Дечко Узунов, Христо Нейков, Цанко Панов, Никола Златев, няколко натюрморта на Василка Генадиева и Костадинка Цветкова, горски пейзажи на Борис Колев, Михаил Малецки, платна със силна фактура на Ясен Станчев и много други.

В пълнота коледната изложба може да бъде разгледана в уеб сайта на галерията. Част от творбите са подредени по стените на салона, а други може да бъдат видени след запитване и показване от депо. Освен това в пространството на изложбата може да се прегледат и купят ценни издания. Сред тях на празнична цена от 75 лв. се продава голямата книга за Цанко Лавренов, а новото предложение е монографията за Лика Янко на промоция от 30 лв. 

 

Каша във властта заради хазарта

автор:Ростислава Иванова

visibility 104

/ брой: 16

Кабинетът прие плана за Перник, чака се решение от СОС

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 16

България остава начело в ЕС по корупция

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 16

Имотите в София са поскъпнали със 7,13% през 2019 г.

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 16

С дронове щели да контролират чумата по свинете

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 16

Китай затвори 5 опасни града

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 16

Кратки новини

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 16

Асен Личев: Перник има вода за 55 дни

автор:Ростислава Иванова

visibility 90

/ брой: 16

Да крадат, важното е да Му служат

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 16

ГЕРБ превърнаха страната ни във воняща клоака

visibility 163

/ брой: 16

Прозъбени баири

visibility 70

/ брой: 16

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ