05 Април 2020неделя21:13 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Моноспектакъл

Карнавал на превъплъщенията

/ брой: 238

автор:Дума

visibility 1422

След успешното си представяне на международния фестивал "Актьорът на Европа" (Македония, 2010) и на международния фестивал на камерния театър "Черната кутия" в Пловдив (2010), актьорът Мартин Каров представя своя моноспектакъл "Шинел" по Н. В. Гогол на камерната сцена на Сатиричния театър.
Явно познатата от четене и от различни театрални или киноинтерпретации история на бедния петербургски чиновник Акакий Акакиевич и неговия шинел постоянно предизвиква интереса и желанието на не един или двама актьори да изиграят трагедията за разрушената мечта на един "малък човек" на сцената.
Мартин Каров открива в текста на Гогол огромен потенциал за разгръщането на един карнавал на превъплъщенията, на една смешна, но и откликваща с тъга феерия на човешките метаморфози. Адаптацията за театър и режисурата са на Иван Ковачев, а с енергията и способността си за мигновено превъплъщение Мартин Каров издържа с успех изпитанието на творбата, която наистина е своеобразен тест за актьорско можене.

 

Заловиха главатар на ИД

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 65

Кратки новини

автор:Дума

visibility 19

/ брой: 65

Спад на заразените в Испания и Германия

автор:Дума

visibility 188

Георги Гьоков: Заради бълхата изгорихме юргана

автор:Аида Паникян

visibility 79

/ брой: 65

Българите в Англия се опасяват от криза

автор:Галя Кларк

visibility 47

/ брой: 65

"Питайте Пирински, например"

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 65

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ