03 Декември 2023неделя03:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кандидатите за кметове на БСП за областните градове

/ брой: 188

автор:Дума

visibility 185


Благоевград

Николай Шушков


Николай Шушков е роден през 1959 г. в Благоевград. Завършил е Техникум по икономика и висше образование в Полтавския университет по икономика и търговия в Украйна. По-късно завършва Академия по външна търговия в Москва.
Шушков е бил два пъти зам.-кмет на община Благоевград. Два пъти е назначаван за областен управител на Благоевград. Бил е зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството.
Дългогодишен служител е в Агенция "Митници"и  ръководител на Митнически департамент на "Thessaloniki Port Authority S.A. dry port Sofia - ДТПА" София" ЕАД.


Бургас

Станимир Баев

Станимир Баев е заместник-директор на Природо-математическата гимназия "Акад. Никола Обрешков" в Бургас. Завършил е СУ "Св. Климент Охридски". Притежава бакалавърска и магистърска степен по "Специална педагогика" с втора специалност "История", както и бакалавърска степен по "Стопанско управление" от Университет "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас.
От 2001 година Станимир Баев работи като педагогически съветник, а от ноември 2005 година е назначен на работа в бургаската математическа гимназия.


Варна

Павел Раличков


Павел Раличков е роден във Варна. Завършил е СОУПЧЕ "Александър Пушкин" с изучаване на руски и френски език. Владее и английски. Има диплома от Техническия университет във Варна със специалност "Компютърни системи и технологии". От 2006 г. до днес се занимава с авиационна логистика.
Член е на БСП от 2005 г., като преминава през всички нива на партията - от председател на младежка организация до член на Националния съвет на формацията, избран по време на 50-я конгрес на БСП. Прдседател е на градската организация на БСП във Варна.


Велико Търново

Ирена Стасинопулу


Ирена Стасинопулу е родена във Велико Търново. Завършила е история и право във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". От 21 години е адвокат във Великотърновска адвокатска колегия, на която в един мандат е била и зам.-председател. Ирена Стасинопулу е и общински съветник. Била е секретар, зам.-председател и член в над 10 Районни избирателни комисии.
Практикува в областта на гражданското право, отдала се е на дейности, насочени към социално уязвимите групи. Участва в различни проекти, а под нейно ръководство се създава и първия Регионален център за безплатна правна помощ в старата столица.


Видин

Иван Николов Иванов


Иван Николов Иванов е роден през 1960 г. Семеен, с двама сина. Родом е от град Грамада, където завършва и основното си образование.
Придобива магистърска степен по маркетинг и мениджмънт в Университета за национално и световно стопанство. В периода 2011 - 2015 г. е директор на дирекция "Обща администрация" в община Видин, а през 2015-2023 г. се занимава с частен бизнес в областта на недвижимите имоти.


Враца

Иван Георгиев Иванов


Иван Иванов е на 43 години. Роден е във във Враца. Има висше образование по "Бизнес администрация".
Девет години е работил в системата на МВР, след което десет години в "Държавен резерв и военновременни запаси".
Бил е парламентарен сътрудник в 44-ото Народно събрание.
В момента е управител на фирма в частния сектор.
В момента Иван Иванов е областен и общински председател на БСП във Враца и общински съветник от групата на социалистите.


Габрово

Николай Иванов Косев

Николай Иванов Косев е на 37 години. Роден е в Габрово. Средно образование е завършил в Професионална техническа гимназия "Д-р Никола Василиади", а след това Философия във  ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий" и Международни икономически отношения в УНСС.
От 20 години успешно развива собствен бизнес в сферата на услугите, като подава ръка на хора от различни уязвими групи. Участва и подкрепя различни социални и граждански каузи, свързани с Габрово.


Добрич

Стоян Люцканов


Стоян Люцканов е на 46 години. Роден е и живее в Добрич. Люцканов е областен координатор на структурата на БСП в областта.
Член на Изпълнителното бюро на ОбС на БСП в Добрич.
Люцканов е общински съветник в местния парламент. Занимава се с частен бизнес.
Женен е с една дъщеря.


Кърджали

Инж. Константина Карабоюкова


Инж. Константина Карабоюкова е родена през 1991 г. в Кържджали. Инженер е по образование.
Завършила е Техническия университет в София, филиал Пловдив, специалност "Компютърни системи и технологии".
Работи като ръководител, завеждащ компютърен кабинет, в Средно училище "П.Р. Славейков" в Кърджали.
Карабоюкова е председател на младежкото обединение на областната структура на БСП в Кърджали и член на Националния съвет на БСП.


Кюстендил

Йордан Каменов Тодоров


Йордан Тодоров е председател на общинската структура на партията.
Общински съветник в местния Общински съвет, адвокат по професия.


Ловеч

Борислав Иванов Илевски


Борислав Илевски е икономист. Роден е в Ловеч, където завършва Профилираната природо-математическа гимназия. Има магистърска степен по планиране и прогнозиране на икономическите системи в Университета за национално и световно стопанство. Завършил е и Международна академия за борсова търговия в Барселона.
Работил е в системата на МВР. Бил е директор на "Информационно обслужване"и началник-отдел "Човешки ресурси" в "Мизия 96"АД. Бил е председател на КРИБ в Ловеч. Член е на Международната организация за хора с висок коефициент на интелигентност "Менса".


Монтана

Камелия Трифонова


Камелия Трифонова е общински и облстен председател на БСП в Монтана.
Трифонова е общински съветник в последните два мандата на местната власт, по образование е икономист, семейна е с дете, работи в частна фирма.


Пазарджик

Д-р Цоко Цоков


Д-р Цоко Цоков е роден ва Пазарджик. Завършил е Медицинска академия в София и има специализация като хирург.
Професионалната му кариера е преминала изцяло в Пазарджик


Перник

Кирил Леонов


Кирил Леонов е бивш кмет на село Богданов дол.
Бил е заместник - областен управител на Перник по време на кабинета "Орешарски" и заместник областен управител на Перник.
Леонов е бивш общински председател на БСП, а понастоящем оглавява областната структура на партията.
Втори мандат е общински съветник от групата на социалистите.


Плевен

Ева Маринова


Ева Маринова е журналист и пиар специалист.
Преподавател е в Медицинския университет в Плевен.
Член е на БСП и е заемала различни ръководни позиции в партията.
Била е общински съветник от групата на социалистите в местния минипарламент.


Пловдив

Костадин Палазов


Арх. Костадин Палазов е роден в Пловдив. Завършил е висшето си образование във Висшия институт по архитектура и строителство (ВИАС). През професионалната си кариера е работил като архитект-проектант и главен архитект на кметство в община Пловдив.
В момента е управител на частна фирма, която работи в сферата на градоустройството, жилищното, обществено и промишлено строителство. Носител е на национални и международни награди в областта на архитектурата.


Разград

Добрин Добрев


Добрин Добрев е на 36 години. Завършил е ПТГ"Шандор Петьофи"-Разград и Русенски университет "Ангел Кънчев", специалност "Право". Юрист по образование.
Работил е като младши експерт в Бюро по труда в Разград, асистент в инспекционната дейност в "Инспекция по труда"-Разград, младши експерт "Обществени поръчки" и юрисконсулт "Оществени поръчки" в Община Разград и главен юрисконсулт в Община Попово.
От 2019 г. е заместник-кмет на Община Разград и при отсъствие на Кмета Денчо Бояджиев изпълнява функциите на Кмет.


Русе

Пенчо Милков


Пенчо Милков е роден през 1978 г. Завършил е Юридическия факултет на Русенския университет. От 2013 г. е доктор по право. Работил е като адвокат по гражданско, търговско и административно право.  От 2011 г. до 2017 г. е общински съветник в ОС - Русе. Има диплом от Института за социална политика, а през 2017 г. става и магистър по национална сигурност и отбрана във Военната академия ДГ.С.РаковскиУ в София. На парламентарните избори същата година Пенчо Милков е избран за народен представител от Русе в 44-то НС. Бил е член на постоянните комисии по правни въпроси и по вътрешна сигурност и обществен ред. Съвносител на 25 законопроекта и един от най-активните народни представители по брой изказвания, заявени позиции и въпроси към министри. На 3 ноември 2019 г. е избран за кмет на Община Русе.


Силистра

Александър Сабанов


Александър Сабанов е на 47 години, кандидатира се за кмет на Община Силистра за трети път.
През 2011 и 2015 г. достигна до балотаж.
Бил е общински съветник, председател на Общинския съвет в Силистра и депутат в 44-ото Народно събрание.
Сабанов е издигнат за кандидат за кмет на Силистра от инициативен комитет.


Сливен

Ген. Кольо Милев


Ген. Кольо Милев е бил кмет на Сливен в периода 2011-2015 година. Бригаден генерал от Българската армия от 2008 г. Народен представител от "БСП за България" в 44-ото и 45-ото НС.
По образование е инженер по подемно-транспортни, пътно-строителни и специални машини. Завършил е ВНВУ "Васил Левски" във Велико Търново, а по-късно и Военна академия "Г. С. Раковски" в София. През 2001 г. завърших и Генералщабния факултет на Военната академия като първенец на випуска.


Смолян

Иван Френкев


Иван Френкев е бакалавър по финансови и бизнес икономики от Университета в Лондон, Обединеното кралство, и магистър по бизнес администрация от Университета в Истанбул, Турция.
Има опит в управлението на компании, от 2019 г. е общински съветник в Общинския съвет в Смолян. Бивш председател на Комисията за защита на потребителите.


София

Ваня Григорова


Ваня Григорова е на 40 години, икономист. Започнала е трудовия си живот като чистачка в училище и работник във верига за бързо хранене. Била е изследовател в агенция за онлайн проучвания, пазарен експерт в телеком и администратор в неправителствена организация. От 2015 г. е икономически съветник на президента на КТ "Подкрепа". Завършила е УНСС, в момента е докторант в същия университет в катедра "Човешки ресурси и социална защита".
Председател е на Сдружение "Солидарна България". Национален координатор за България на Европейската гражданска инициатива срещу трансатлантическите търговски споразумения-TTIP и CETA.


Стара Загора

Иван Върляков


Иван Върляков е роден през 1957 година в  Панагюрище. Професор по физиология на животните и човека в Тракийски университет и преподавател в старозагорското висше учебно заведение.
Изпълнителен директор е на Регионална асоциация на общините "Тракия".


Търговище

Paдocлaв Бoйчeв


Радослав Бойчев е на 42 години. Бакалавър е по "Противодействие нa пpecтъпнocттa и oпaзвaнe нa oбщecтвeния peд". В Aкaдeмията нa MBP пpидoбивa мaгиcтъpcкa cтeпeн пo "Haциoнaлнa cигypнocт". В мoмeнтa пpoдължaвa oбyчeниeтo cи пo втopa мaгиcтъpcкa пpoгpaмa - "Лoгиcтикa" във Висшето военноморско училище "H. Й. Baпцapoв". Paбoтил e в MBP. След като напуска системата се насочва към частния сектор - paбoти кaтo eкcпepт пo cигypнocттa и чoвeшкитe pecypcи в гoлямa кoмпaния.
Бил е депутат в 46-ото НС от листата на ИТН. По-късно напуска партията и активната политическа дейност. Издигнат е от инициативен комитет.


Хасково

Николай Ставрев


Николай Ставрев е подкрепен от четири партии и коалиции независим кандидат, издигнат от инициативен комитет.
Ставрев е роден през 1970 година в Хасково. Има магистърска степен по икономика и управление от Университета за национално и световно стопанство. Повече от 25 години работи в мениджмънта на световноизвестна чужда компания, базирана у нас. ил е ръководител на търговски екипи и е отговарял за различни райони на страната.


Шумен

Проф. Христо Христов


Проф. Христо Христов е дългогодишен академичен преподавател в сферата на сигурността и отбраната, бил е декан на Факултета по технически науки при Шуменския университет "Епископ Константин Преславски".
Последователно в периода 1987 г. - 2011 г. е работил в Министерство на отбраната, Министерство на вътрешните работи и ДАНС.
От август 2022 г. до юли 2023 г. той заемаше поста областен управител на област Шумен.


Ямбол

Д-р Недялка Петкова


Д-р Недялка Петкова е родена в Ямбол, на 58 години, омъжена. Кандидат е от гражданската квота.
Има 30 години професионален опит като лекар - в областта на спешната медицина и като общопрактикуващ лекар.
Завършила е медицина във Висш медицински институт в Стара Загора, а впоследствие защитава три специализации: "Спешна медицинаУ в УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов" в София, "Здравен мениджмънт" в УНСС в София и Обща медицина в Тракийски университет в Стара Загора.
Д-р Петкова е с над 25 години опит. Работи отлично с деца и с възрастни пациенти. Член е на Български лекарски съюз. Има участия в многобройни национални конгреси и семинари по специалността.


Изграждането на"Хемус" ще се забави още с година

автор:Дума

visibility 815

/ брой: 233

Близо 44 млрд. лв. е външният дълг

автор:Дума

visibility 746

/ брой: 233

Натискали малки фермери да протестират

автор:Дума

visibility 731

/ брой: 233

Стрелба по време на примирието в Газа

автор:Дума

visibility 798

/ брой: 233

Лавров отиде в Скопие, но не през България

автор:Дума

visibility 779

/ брой: 233

Унгария и Северна Македония заедно срещу такса "газ"

автор:Дума

visibility 729

/ брой: 233

Приключи мандатът на китайския посланик у нас

автор:Таня Глухчева

visibility 723

/ брой: 233

Черна дупка

автор:Александър Симов

visibility 826

/ брой: 233

Залог, по-голям от електората

автор:Аида Паникян

visibility 825

/ брой: 233

Инат

автор:Деси Велева

visibility 720

/ брой: 233

Гьоков: Бюджетът замразява плащания

автор:Дума

visibility 625

/ брой: 233

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ