18 Юни 2021петък15:39 ч.

Няколко думи

Към нови избори

/ брой: 82

автор:Валентин Георгиев

visibility 871

След решението на Трифонов да върне мандата очевидно вървим към предсрочни избори. Мнозина се надяваха хората му да проявят мъжество и мъдрост, но партийният егоизъм надделя над очакванията за държавнически усет. И мълчанието по важните проблеми го потвърждава. 

След изразената готовност за "плаваща" подкрепа, много по-достойно би било да направиш кабинет, да опиташ да прокараш смели реформи, а ако не ги приемат, да поискаш вот на доверие. Така е честно пред избирателя и ще спечелиш повече симпатии. Другото е проява на слабост и бягство от отговорност, от които само губиш.

За третия мандат е несериозно да говорим. Всеки има по-големи основания да откаже. При тази ситуация като най-важна и бърза задача пред партиите стоят промените в Изборния кодекс. Техен дълг е да променят правилата така, че бъдещите избори да са поне малко по-честни. Без изчистване на списъците от мъртви души това няма как да стане, а досега никой не се нае да го свърши. 

Машинно гласуване, видеонаблюдение, гаранти при броенето, механизми за проследяване на купения вот са все полезни неща, но недостатъчни. Борисов пак се изказа: сменят Изборния кодекс, за да помогнат на Радев за служебна победа наесен. 

Не, Борисов - промените са, за да се сложи край на фалшификациите на ГЕРБ.  

Путин и Байдън приеха обща декларация в Женева

автор:Дума

visibility 443

/ брой: 115

Китай изстреля пилотируем космически кораб

автор:Дума

visibility 980

/ брой: 115

В Испания отпадат маските на открито

автор:Дума

visibility 305

/ брой: 115

Вучич критикува подхода на Косово

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 115

Подлост

автор:Георги Георгиев

visibility 664

/ брой: 115

Заедно с теб

автор:Ева Костова

visibility 611

/ брой: 115

Истерясване

автор:Валентин Георгиев

visibility 398

/ брой: 115

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ