01 Ноември 2020неделя04:16 ч.

Каква да е обществената телевизия?

/ брой: 163

автор:Дума

visibility 982

Милен Гетов

Завърши конкурсът за генерален директор на БНТ! Избрана е познатата ни от малкия екран, в различни модификации, симпатична Вяра Анкова. Да се надяваме, че това дава професионална възможност за реализиране на съвременен, но и според националната ни специфика, модел на обществена телевизия.
Какви са изискванията за една такава телевизия? Да информира, популяризира и възпитава! Каква трябва да бъде нейната програма? Професионална, обективна и национална!
Кой може да направи всичко това? Екип от професионалисти, водени единствено от патриотичното желание и амбиции да превърнат националната обществена телевизия в двигател на прогреса в нашата страна.
Обществената телевизия не е печаливша институция! Тя е окото и ухото на обществото и трябва да съответства на ритъма, въжделенията и тревогите на това общество. Тя трябва да бъде не само коректив, но и популяризатор на националните програми за развитие в борбата за повишаване стандарта на живот и за запазване на националния суверенитет, бит и традиции.
Обществената телевизия е флагманът на четвъртата власт. Затова изискванията и очакванията са толкова големи. Тя, както и всички национални институции, трябва да бъде "захранвана" от елита на обществото, да бъде "отворена" за всичко полезно за нашето развитие, да популяризира достиженията на съвремената наука и техника, да "бди" за здравето и образованието на нацията.
Обществената телевизия трябва да бъде далеч от политическите пристрастия. В реализирането на нейната програма следва да участват най-добрите професионалисти, доказали своята лоялност към стремленията на българина. Дързостта на младите и мъдростта и опита на по-старите трябва да се обединят в един "национален екип".
За съжаление днес българинът много малко знае за своята история, георафията на своята страна, за нейните природни красоти и богатства. Чуждопоклонничество продължава да убива националното самочуствие, вярата в бъдещето. А може би именно най-трудните години са шансът Българската национална телевизия да започне своя ренесанс!

Гърция затваря всичко, без магазини и училища

автор:Дума

visibility 201

Брутално нападение над църква във Виена

автор:Дума

visibility 347

Белгия затваря магазините, хората ще работят от вкъщи

автор:Дума

visibility 197

Над 800 са ранените при труса в Турция

автор:Дума

visibility 196

Датата

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ