11 Август 2020вторник15:52 ч.

Как да запазим връзката си?

/ брой: 150

автор:Дума

visibility 3575

Усилията в една връзка най-често се отплащат щедро. Хората се нуждаят от близост, да обичат и да бъдат обичани. И в същото време често изпитват разочарования в чувствата си...
Когато подбирате партньор, дайте си време и преценявайте спокойно. Често хората ни привличат по различни причини - напомнят ни на някого, засипват ни с подаръци и внимание, карат ни да се чувстваме важни. Със сигурност няма да сбъркате, ако преценявате своя потенциален партньор като приятел - какъв е характерът му/й, какво харесва и цени и какво - не, разминава ли се това, което казва, с онова, което прави, какви са отношенията му с другите хора наоколо.

Разберете какво той мисли

за една потенциална връзка. Различните хора търсят различни неща, а те често могат да доведат до конфликти в разбиранията. Едва ли има някой, който иска да има връзка с човек, който не е искрен в отношенията си.
Не бъркайте секса с любовта. Особено в началото на една връзка привличането и удоволствието от секса нерядко се бъркат с любовта.

Говорете за това, от което имате нужда

Една връзка не бива да бъде "игра на досещане". Много хора, както мъже, така и жени, се страхуват да споделят за нуждите си, и като резултат другите остават с грешни впечатления. В такава ситуация разочарованието, а дори и раздразнението, няма да липсват и у двете страни. Близостта изисква откровеност, човекът до вас едва ли може да чете мисли!

Уважението е в основата на всичко

И не само в интимната близост. Ако в постъпките си, във всичко подхождате с нужното уважение, това без съмнение ще има положителен ефект и върху личния ви живот. Уважението е необходимо условие за всяка връзка.

Двама правят отбор!

А във всеки добър отбор всеки запазва своята индивидуалност, но, събрани заедно, са по-силни. Различията, когато се допълват, са истинската ценност за един отбор.

Различията могат да се комбинират

И това е ключът към успешната връзка. Разминаванията не обричат отношенията на провал. Прави го неумението да се намира изход. Ако се научите да преодолявате негативните емоции, които винаги съпътстват различните мнения, дори една "обречена" връзка може да не се окаже такава всъщност. Избягването на конфликтите НЕ води до преодоляването им!
Ако не разбирате или не одобрявате нещо в поведението на своя партньор, говорете с него/нея за това. Пробвайте да разберете причините, не си правете предварителни изводи.

Решавайте проблемите, още като възникнат

Най-често една връзка се разпада, защото двамата в нея не са се опитали да разберат чувствата си, а това постепенно води до отчуждаване. И така партньорите се отчуждават, а понякога дори стават врагове.
Развитието на всяка връзка логично трябва да води и до промени в партньорите.
 Съвременният живот не предполага ролите на двамата в една връзка да са предопределени още преди началото й. Всяка двойка сама определя кой кой ще бъде в отношенията помежду им. Затова и всяка крачка има нужда от съгласуване. И когато доброто преобладава, всичко се развива добре.

Слушайте и чувайте човека до себе си

Ако и двамата свикнете да споделяте страховете и опасенията си, това е добра предпоставка за бъдещето на връзката ви. Но изслушвайте, без да отсъждате. Дори не е нужно винаги да имате или да изказвате мнение. В много случаи имаме нужда просто да споделим с някого, без да разчитаме че това непременно ще реши проблема.

Не губете близостта помежду си

Тя няма да се появи от само себе си, но може неусетно да се окаже изчезнала. Добрата връзка не е крайна цел, а изисква всекидневни усилия.
Мислете и за по-далечното бъдеще. Бракът е своеобразно споразумение да прекарате заедно времето оттук нататък. Но редовно си "сверявайте часовниците", за да сте сигурни, че и двамата продължавате да вървите по един и същи път.

Сексът е добро средство за сближаване

Разговорите в леглото - още по-добро. Сексът е лесен, поне в повечето случаи, близостта е далеч по-трудна за постигане. Тя изисква откровеност, откритост, готовност да споделяте най-интимните си мисли и желания, страхове и надежди.

Никога не заспивайте ядосани

Преди сън винаги се опитайте да дадете поне малко нежност независимо какво ще получите в отговор.

Не подценявайте нуждата да се извините

Всеки може да направи грешка. Опитът да я поправите е много по-важен и определящ за това дали връзката ви ще има бъдеще.
Уважавайте еднакво желанията на другия, но и своите. Ако се научите да се оценявате реалистично в различните ситуации, да харесвате себе си, ще бъде по-лесно и някой друг да ви хареса.
Търсете винаги нещо ново, с което да допълните връзката си. То носи свежест в отношенията, а и понякога ви дава възможност да откриете нови страни в нея - дори такива, за които не сте и подозирали.

Споделяйте отговорностите

Една връзка работи САМО когато "улицата е двупосочна, и давате и получавате.
Бъдете спонтанни и непринудени
Не забравяйте, че всяка връзка има своите върхове и лоши моменти. Не бъдете максималисти, като искате винаги всичко да е идеално. Помагайки си един на друг в трудните моменти, ще заздравите отношенията си.
Провалената връзка също е своеобразен урок
За това къде и как сте сбъркали. Ако не се поучите, най-вероятно следващата ще завърши по същия начин. Използвайте всяка възможност да се "оглеждате в нея". И да се опитате да промените това, което сами не харесвате у себе си.

Любовта не е абсолютна и вечна

Нейното запазване изисква усилия и стъпки в различни посоки - и от двамата партньори. Понякога дори в една наглед обречена връзка може да се възродят чувства - по-силни и отпреди.
 

Автобусните превозвачи поискаха по-нисък ДДС

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 152

Затварят хотели по морето

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 152

Любомир Дацов: С мерките правителството купува симпатии

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 152

Добивът на домати и пипер се срина

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 152

Евакуираха Доналд Тръмп след стрелба край Белия дом

автор:Дума

visibility 198

Масови протести след изборите в Беларус

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 152

Основателят на "Белите каски" е мамил Запада

автор:Дума

visibility 364

/ брой: 152

Протестен марш на пробудения дух

visibility 400

/ брой: 152

Анатомия на един протест

visibility 447

/ брой: 152

Датата

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 152

Живко Георгиев: Властта няма друг ход, освен оставка

автор:Дума

visibility 632

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ