02 Декември 2020сряда15:30 ч.

Къде е контролът?

/ брой: 223

автор:Мая Йовановска

visibility 377

Един от големите въпроси в държавата ни е вършат ли си работата контролните органи. Или чакат някой да изпищи при поредния абсурд, нередност или нарушение, въпреки съществуващата на хартия законова регламентация, за да започнат да демонстрират, че работят? Примерите са безброй, обикновено "засегнатите" започват моментална проверка, сякаш досега не им е било в служебните задължения, и тя или приключва с набеждаването за виновен на най-нисшестоящия, или (най-често) виновен няма.

Експертите на потребителската организация "Активни потребители", които от години правят проучвания и за храните, засякоха, че пакетираните сандвичи, които се продават около училищата, са пълни с химия. Всичките тези Е-та и подобрители с екзотични имена обаче не са забранени. Основата на нашето законодателство е една храна да е безопасна, а дали и какви вреди нанася при постоянна и дългосрочна употреба е проблем на българския потребител, който е най-бедният в ЕС. Всеки знае, че подобни - пълни с химикали, храни, меко казано, не са полезни, нито пък здравословни, особено за децата. Дали БАБХ ще вземе отношение по проблема, за който е напълно наясно? Нагледахме се и на достатъчно шокиращи примери за калпава храна в самите училища...

Други герои - ресторантьорите, призоваха чрез браншовата си организация контролните органи да си вършат работата. Причината - някои от техните колеги не спазвали противоепидемичните мерки и заведенията им били пълни с посетители и след 23,30 ч. Че на много места мерките са занемарени, виждаме всеки ден, въпреки че кръчмарите реват най-силно. Но не е луд този, който яде баницата, а който му я дава. Къде са РЗИ и МВР? По бутикови акции за пред телевизора. Тия в държавните служби работят ли изобщо? Или са се скрили и снишили до следващите избори?

32 спасени и двама изчезнали край остров Лесбос

автор:Дума

visibility 0

Със 182 млн. лв. финансират мерки срещу пандемията

автор:Дума

visibility 42

Домовете в Куделин и Говежда ще бъдат закрити

автор:Дума

visibility 84

Властта се кани да похарчи още 10 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 230

Няма кандидати за летище Пловдив

автор:Дума

visibility 239

/ брой: 230

СЗО засили препоръките си за носене на маски

автор:Дума

visibility 68

Иран готви екзекуция на шведски учен

автор:Дума

visibility 137

Испания ще се възстановява от пандемията до 2023 година

автор:Дума

visibility 196

Гутериш: Нашата планета е счупена

автор:Дума

visibility 154

Бойкономика в действие

автор:Евгени Гаврилов

visibility 541

/ брой: 230

Антибългарщината на американската позиция

автор:Юри Михалков

visibility 613

/ брой: 230

Посмъртно за... живота

автор:Лозан Такев

visibility 370

/ брой: 230

Общината да сключи договор с творците

автор:Емил Янев

visibility 203

/ брой: 230

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ