22 Януари 2021петък19:17 ч.

Извън света

/ брой: 91

автор:Велиана Христова

visibility 1016

Италия представи нов план за справяне с последиците от пандемията - замразява корпоративни данъци, дава безвъзмездно по 40 000 евро на малки фирми, увеличава с 26,6 млрд. евро обезщетенията за безработица, дава по 800 евро на семейства с ниски доходи плюс по 600 евро, за да отидат на почивка, ще дава здравни осигуровки и на сезонните чужди работници, и т.н. Ей така всеки ден четем: Австрийската държава изплаща до 75% от загубените приходи на фирмите, Великобритания дава безвъзмездно 80% от заплатите на самоосиуряващите се, САЩ отпускат по 3000 долара на семейство, в Русия държавата превежда  по 5000 рубли месечно на всяко дете до 3-годишна възраст, а 22 млн. руски деца на възраст от 3 до 15 г. ще получат по 10 000 рубли еднократно.  Съседна Гърция отпуска 800 евро на всеки свой гражданин, останал без работа. А вчера гръцкото правителство съобщи, че всеки момент ще огласи план за работата на туризма с 4 ясни опорни изисквания. План, а не хаотични наредби да плуваме на 2 метра един от друг в хотелските басейни, като у нас. И не намаляват ДДС за богатите туристи, ползващи хотели, чиито собственици дори не искат да намалят цените. 

Навсякъде в цивилизованите страни са обявени разумни мерки за спасяване на икономиката, навсякъде планират оцеляването и бъдещото развитие на бизнеса. За "демократите" у нас обаче "планиране" е мръсна дума, затова властта предлага на бизнеса... заеми, заеми и пак заеми. Едва преди два дни пуснаха от 3000 до 10 000 лв. помощи с европари за закъсали малки фирми. А за хората - кукиш. Как пък не приеха едно предложение на левицата за пряко подпомагане на пострадалите от епидемията - и на тях вместо помощ им дават... заеми. И после хората, дето не знаят докога ще гладуват, трябва да връщат парите! За пореден път тази власт показа, че ни е изхвърлила извън света. Дори обвини хората, че спят и чакат блага даром. Да бяха дали поне на тия, дето ще гласуват за тях, по 1000 лв.! Нали Борисов сам рече: изборите над всичко! 

Прекратиха сделките за студен резерв

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 15

КЕВР потвърди прогнозата за по-скъп газ от февруари

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 15

Национален регистър ще следи запорите на коли

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 15

Авиоотряд 28 ще прибира такси от правителствения ВИП

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 15

Сметищата на националния манталитет

автор:Юри Михалков

visibility 378

/ брой: 15

За какво мечтахме, а какво ни сполетя

visibility 480

/ брой: 15

ДВАМАТА ЛУДИ

visibility 476

/ брой: 15

Брекзитизиране

автор:Евгени Гаврилов

visibility 248

/ брой: 15

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ