05 Юли 2020неделя09:45 ч.

Изтеглиха по-рано делото срещу Полфрийман

/ брой: 188

автор:Дума

visibility 699

Върховният касационен съд ще гледа на 7 октомври делото по предсрочното условно освобождаване на Джак Полфрийман. С това разпореждане на зам.-председателя на ВКС и ръководител на Наказателната колегия Галина Захарова е изтеглена напред датата за откритото съдебно заседание, на което да се разгледа искането на главния прокурор за възобновяване на делото срещу убиеца на студента Андрей Монов. Първоначалната дата бе 23 октомври, само ден преди избора на нов главен прокурор. 

Имайки предвид изключителния обществен отзвук на делото, както и с оглед разпространената в общественото пространство информация, че условно предсрочно освободеният Джок Полфрийман е лишен от право на свободно придвижване във връзка с предстоящото произнасяне на ВКС, намирам, че следва да се осигури възможност за провеждане на касационното производство в кратки срокове, мотивира се Захарова.

Полфрийман е обжалвал пред Софийския градски съд забраната за напускане на страната, наложена му още след ареста през 2007 г. В момента той е в бежанския център в Бусманци, където изчаква да получи лични документи. Издадена е заповед за експулсирането му, тъй като оставането му в страната е предпоставка за заплаха за обществения ред, съобщи шефът на Дирекция "Миграция" в МВР Николай Николов. Заповедта обаче не може да бъде изпълнена поради липсата на валиден документ за самоличност и съдебната забрана за напускане на страната.

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 462

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 244

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 634

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 729

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 301

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1320

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ