23 Септември 2020сряда11:51 ч.

ИЗПРАВЕНИ СМЕ ПРЕД ПОРЕДНОТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО

/ брой: 152

автор:Дума

visibility 657

Скъпи социалисти,

В последните 4 години минахме заедно през много изпитания. Благодаря ви за вярата и силите. Не се предадохме и не продадохме партията. Спечелихме президентнските избори, удвоихме депутатите в българския парламент, увеличихме депутатите в Европейския, увеличихме кметове и общински съветници.

Направихме своя телевизия. Когато други мълчаха, подмазваха се и превиваха гръб пред Бойко Борисов, ние се борихме с мафиотския му модел на управление. Не позволих да ни купят с постове и пари. Не се уплашихме от компромати и репресии. Не ни стрестнаха внушенията, че БСП загива. Статуквото хапеше жестоко, но не успя да ни пречупи. Преди 4 години заявих пред вас, че мафиотско-олигархичния модел е проникнал навсякъде. Той си купува политици от всички цветове. Те му осигуряват комфорт и приемат закони в частен интерес  и на това трябва да се сложи край. Убеждавах ви, че нашият съюзник е народът, а нашият враг - страхът.

На Бузлуджа миналата година призовах българите: Изправете се и те ще паднат. Днес хиляди се изправиха на площадите и те ще паднат. Времето доказа нашата правота.

Днес сме пред поредното предизвикателство - ние, БСП, да гарантираме, че промяната ще стане и че ще бъде необратима. И хората няма да бъдат излъгани за пореден път. В началото на моя мандат казах - ако искаме да променим България, трябва да започнем от себе си. 

И го направих. Ние сме единствената партия, която започна вътрешна промяна. Част от нея е прекият избор на председател. Няма нищо по-демократично и естествено от това да дадеш правото на всеки член да избира. Някои хора извън и вътре в партията се съпротивляват. Защото им се отнема възможността да се договарят и назначават председател, който да слуша чужда воля, а не вашата.

Ще се опитват да ви разколебават и демотивират, за да няма необходимата активност от 50 % + 1. Не се поддавайте. Ще ви убеждават да не гласувате, защото конгресът ще избира председател. Не може, Уставът не го позволява.  Гласувайте масово и свободно за когото искате. Бъдете активни, защото провала на прекия избор ще ни вкара във вътрешно-партийна криза. Точно, когато усилията ни дадоха резултат и хората очакват нашата алтернатива.

Днес съдбата на БСП и бъдещето на страната ни са във ваши ръце.

Вярвам във вашата мъдрост и отговорност към партията. Знам, че в следващите години с честно управление можем да променим България. 

Корнелия Нинова

Удължиха епидемичната обстановка до 30 ноември

автор:Дума

visibility 0

Социолози: Протестът се партизира и губи от това

автор:Дума

visibility 80

Лятото продължава с температури до 30 градуса

автор:Дума

visibility 112

Пандемията лиши българския туризъм от 800 млн. евро

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 180

Ограничават водата в сиренето до 60 на сто

автор:Дума

visibility 191

/ брой: 180

Властта се оправдава за спрени европари

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 180

БНБ и МФ безсилни пред скъпите банкомати

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 180

Гутериш не иска свят, разделян от Китай и САЩ

автор:Дума

visibility 100

Нов случай на повторна зараза с COVID-19 в САЩ

автор:Дума

visibility 207

Ранени и разрушения при нов взрив в Ливан

автор:Дума

visibility 217

Прокурор предложи арест за неносене на маска в Гърция

автор:Дума

visibility 186

На война срещу беззаконието

автор:Деси Велева

visibility 269

/ брой: 180

Презумпция за виновност

автор:Георги Георгиев

visibility 280

/ брой: 180

Училището е подготвено за КОВИД-19

visibility 172

/ брой: 180

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ