08 Август 2020събота17:47 ч.

Използвали симпатично мастило и в провадийско село

/ брой: 238

автор:Дума

visibility 202

На местния вот в провадийското село Бозвелийско е използвано симпатично мастило, потвърди експертизата, назначена по жалба на Живко Панев и направена от Лабораторията към специализирания отряд за борба с тероризма към Научноизследователския институт по криминалистика в София. Резултатът показва, че от общо 177 недействителни бюлетини със симпатично мастило са 163. 

В анализа на недействителните бюлетини от произведения избор за кмет на кметство е налице "категоричен извод, че изследваните безцветни щрихи са изписани върху бюлетините, като е използвано пишещо средство с обезцветяващо пишещо вещество". Подобни пишещи средства се продават свободно в търговската мрежа като "химикалки с изчезващо мастило", пише в експертизата.

Съдът ще се произнесе с решение в 7-дневен срок. Припомняме, че съдът назначи две съдебно-технически експертизи и химическа, които да установят дали е използвано невидимо мастило при изборните бюлетини в с. Бозвелийско, област Варна. Според първата "е вероятно натискът върху бюлетините да е от вид мастило с изчезващо действие". Поради липсата на категоричност съдът назначи следващите експертизи - химическа и техническа. 

Припомняме, че симпатично мастило беше открито и в обявените за недействителни над 150 бюлетини на местния вот в благоевградското с. Копривлен, както и в 202 бюлетини в 6 секции в Хаджидимово. 

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 217

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 150

Самолет сe разцепи на две при кацане в Индия

автор:Дума

visibility 304

В Русия патентоваха препарат срещу COVID-19

автор:Дума

visibility 389

В САЩ критикуват Белия дом заради Китай

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 150

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 601

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 1083

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ