24 Октомври 2020събота18:05 ч.

Атанас Мерджанов:

Изнасят се чували с документи от МО

/ брой: 154

автор:Юлия Кулинска

visibility 68

До нас достигна информация, че от дирекция "Инвестиции в отбраната" в Министерството на отбраната се изнасят чували с документи, обяви депутатът от БСП Атанас Мерджанов в питане към военния министър Ангел Найденов по време на вчерашния парламентарен контрол. Парламентаристът зададе въпрос вярна ли е информацията, че в дирекцията е налице лошо планиране на доставките, недобросъвестно стопанисване на авиационната техника, липса на професионализъм при провеждането на тръжни процедури и какви са причините за отстраняването на директора й.
Отстраняването на полк. Станимир Георгиев не е въпрос само на лично желание или на мои лични амбиции, заяви в отговор министър Найденов. Имаше достатъчно солидни обвинения и упреци към дейността на дирекцията и в частност към дейността на директора и заместник-директора, поясни той. Найденов припомни, че става въпрос за упреци и обвинения, които прозвучаваха при разискванията на годишния доклад за състоянието на отбраната по време на дебатите преди две седмици. "Въз основа на всичко това съм разпоредил извършване на проверка от страна на инспектората на дирекция "Вътрешен одит" и поисках от Военна полиция да събере достатъчно допълнителни данни и да сезира Военна окръжна прокуратура. Завършен е докладът на инспектората. Тяхното предложение е да бъде отстранен директорът на дирекцията полк. Станимир Георгиев", посочи Найденов.
 

Детските надбавки - само предизборно

автор:Дума

visibility 757

/ брой: 202

Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от налога

автор:Дума

visibility 407

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 202

Кирил Ананиев очаква 3% спад на БВП

автор:Дума

visibility 440

/ брой: 201

Словакия въвежда пълна карантина за три седмици

автор:Дума

visibility 27

За едни хранилка, за други - бесилка

автор:Павлета Давидова

visibility 691

/ брой: 202

България се кълчи на американския пилон

автор:Юри Михалков

visibility 1020

/ брой: 202

Изборите в Северен Кипър и геополитиката

автор:Зорница Илиева

visibility 456

/ брой: 202

Датата

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ