08 Април 2020сряда15:16 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Атанас Мерджанов:

Изнасят се чували с документи от МО

/ брой: 154

автор:Юлия Кулинска

visibility 15

До нас достигна информация, че от дирекция "Инвестиции в отбраната" в Министерството на отбраната се изнасят чували с документи, обяви депутатът от БСП Атанас Мерджанов в питане към военния министър Ангел Найденов по време на вчерашния парламентарен контрол. Парламентаристът зададе въпрос вярна ли е информацията, че в дирекцията е налице лошо планиране на доставките, недобросъвестно стопанисване на авиационната техника, липса на професионализъм при провеждането на тръжни процедури и какви са причините за отстраняването на директора й.
Отстраняването на полк. Станимир Георгиев не е въпрос само на лично желание или на мои лични амбиции, заяви в отговор министър Найденов. Имаше достатъчно солидни обвинения и упреци към дейността на дирекцията и в частност към дейността на директора и заместник-директора, поясни той. Найденов припомни, че става въпрос за упреци и обвинения, които прозвучаваха при разискванията на годишния доклад за състоянието на отбраната по време на дебатите преди две седмици. "Въз основа на всичко това съм разпоредил извършване на проверка от страна на инспектората на дирекция "Вътрешен одит" и поисках от Военна полиция да събере достатъчно допълнителни данни и да сезира Военна окръжна прокуратура. Завършен е докладът на инспектората. Тяхното предложение е да бъде отстранен директорът на дирекцията полк. Станимир Георгиев", посочи Найденов.
 

Борис Джонсън е в добро състояние

автор:Дума

visibility 238

В Европа ще смекчават мерките срещу заразата

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 67

Тръмп подписа указ за усвояването на Луната

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 67

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ