31 Юли 2021събота00:32 ч.

Излезе новият брой на "Ново време"

/ брой: 138

автор:Дума

visibility 351

Излезе от печат бр. 5-6 на сп. "Ново време" за 2021 г. Водещите материали в него са обединени от темата "Бузлуджа е началото. 130 години и 30 от тях" и са подчинени на призива "Да останем верни на завета на Бузлуджанци!"

Книжката се открива с есето на Велислава Дърева "СВОБОДАТА. За името на идеята". Статиите на Юрий Асланов и Таня Турлакова, както и главата от книгата "Ален мак самотен. Биография на Димитър Благоев" на Мерсия Макдермот са посветени на 165-ата годишнината от рождението на Димитър Благоев и на 130-ата годишнината на организираното социалистическо движение в България. 30-годишнината от приемането на Конституцията на Република България е отбелязана с материали на Гиньо Ганев, проф. Пенчо Пенев, д-р Ана Ананиева и Велислава Дърева.

Представени са дискусията и основните документи, приети от учредителната среща на идейно-политическото обединение в БСП Платформа "Социализъм ХХI век". Продължава съвместната публикация на сп. "Ново време" и сп. "дВерсия" "Компас за социалисти" с материали от Фаза I и Фаза II по темата "Социалистически партии и движения".

За първата пленарна сесия на Конференцията за бъдещето на Европа информира съвместната публикация със сп. "Парламенти-Солидарност".

Сп. "Ново време" поставя началото на перспективно сътрудничество със списание "The Progressive post" на Фондацията за европейски прогресивни изследвания (FEPS) на Партията на европейските социалисти с публикуваните в броя три статии по актуални за европейската политика проблеми.

В рубриката "Култура" представяме проф. д-р Аксиния Джурова и нейния седемтомен труд "Изчезващата памет. Срещи по пътя", а в рубриката "Юбилей" отбелязваме 85-годишнината на проф. д-р Петър-Емил Митев, член на редколегията на списанието. 

В рубриката "Документи" са публикувани стратегическите приоритети на БСП за предсрочните парламентарни избори на 11 юли т.г. и позицията на Инициативния комитет на ИПО в БСП Платформа "Социализъм ХХI век" - "Борбата с корупцията не е предизборен трик".

Промените в бюджета влизат в парламента през август

автор:Дума

visibility 401

/ брой: 145

Дават кредитите от ББР на прокурор

автор:Дума

visibility 414

/ брой: 145

Отказаха дерогация на "Топлофикация София"

автор:Дума

visibility 380

/ брой: 145

Вучич: Създаваме Балкани без граници

автор:Дума

visibility 489

/ брой: 145

"Мини Шенген" става икономически съюз

автор:Дума

visibility 644

/ брой: 144

Байдън предупреди за война заради хакерски атаки

автор:Дума

visibility 592

/ брой: 144

Напрежение между палестинци и Израел

автор:Дума

visibility 1053

/ брой: 144

Няма такъв автогол

автор:Валентин Георгиев

visibility 957

/ брой: 145

Левски във Вароша

visibility 364

/ брой: 145

Трохи за бедните, пачки за богатите

автор:Анко Иванов

visibility 636

/ брой: 145

Да останем верни на заветите на бузлуджанци!

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 145

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ