04 Юли 2020събота18:57 ч.

Палитра

"Изгубената овца" през погледа на Стефан Лютаков

/ брой: 220

автор:Дума

visibility 407

"Тази изложба можеше да има и друго име. Една от работите нарекох "Изгубената овца", не защото беше вдъхновена от евангелска притча, а защото открих, че поучителният Христов разказ звучи с нейния скулптурен образ, с нейната структура и организация. Оказа се, че името на  творбата може да обобщи онова, което ме е занимавало при реализиране на работите, да представи нуждата ми от самопровокация, моята емоционална и морална мотивираност като художник, споделя Стефан Лютаков.

Животните, съществата, цветята визуализират представите на автора за живота, за причините да се живее. С времето започнах повече да се вглеждам в малките неща, които възприемаме като паралелен на нашия живот и все повече ми се иска да съм част от този, може би по-истински свят. Започнах да ги представям и в по-големи форми, вероятно защото са ми важни. И емоционално, и професионално изглежда съм поставен класично, но търся измеренията му в по-широк периметър, за да държа сетивата си будни за новите идеи и сюжети, които ми се явяват, обяснява авторът. Изложбата показва цикъл от около 20 творби, предимно в метал от последната година, съобразени и подбрани с мисъл за пространството и духа на галерия "Арте", ул. "Бузлуджа" 31, където творбите ще останат до 16 ноември. 

Лютаков е роден на 22 юни 1955 г. в Пазарджик. Завършва скулптура във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Професор е по скулптура във ВТУ и НХА в София. Има над 30 изложби у нас и в чужбина.

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 415

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 232

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 607

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 659

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 277

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1244

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ