16 Януари 2022неделя12:06 ч.

ново:

Отнет е достъпът до класифицирана информация на Цацаров *** Министър Гьоков: Над 75 000 души ще запазят работата си по мярката 60/40 през януари и февруари *** Управляващите поискаха оставката на Иван Гешев с декларация в парламента *** Австралийското правителство отправи искане за арест на Джокович Отнет е достъпът до класифицирана информация на Цацаров *** Министър Гьоков: Над 75 000 души ще запазят работата си по мярката 60/40 през януари и февруари *** Управляващите поискаха оставката на Иван Гешев с декларация в парламента *** Австралийското правителство отправи искане за арест на Джокович

Издават шофьорски книжки за 3 дни, но на тройна цена

Шофьорски книжки вече се сменят и по ускорена процедура в рамките на 3 дни. Това става ясно от официално съобщение на МВР.

/ брой: 173

автор:Дума

visibility 3

"В случаите на подмяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство поради изтичането на срока на валидност, при вече изтекъл срок на валидност, при промяна в данните на водача, отнасящи се до смяна на фамилия и транслитерация, както и при издаване на дубликат, може да бъде заявена ускорена услуга за издаване - до три работни дни от приемането на заявлението", посочват от вътрешното министерство. Изрично се уточнява, че тази услуга ще може да се ползва само при подаването на документите в звена "Пътна полиция" при Столичната дирекция на вътрешните работи или областна дирекция на Министерството на вътрешните работи, а не в отделните районни полицейски управления.

Ускорената процедура ще струва тройно по-скъпо от обикновената. В момента издаването на шофьорска книжка в срок от 30 дни, каквато е обикновената услуга, струва 25 лева за хората до 58 години, 11 лева - за тези между 58 и 70 години - 11 лева, а за всички над 70 години услугата е безплатна. За хората с трайни увреждания, които имат решение от ТЕЛК, таксата е в размер на 3 лева. Това означава, че при ускорената процедура за книжка до 3 дни ще трябва да се платят 75 лева, ако лицето е на възраст до 58 години, и 33 лева, ако е между 58 и 70 години. Чуждестранно свидетелство се подменя с българско при обикновена услуга в срок до 30 дни от приемането на заявлението, което се подава само в звена "Пътна полиция" при СДВР или областна дирекция на Министерството на вътрешните работи, пишат още от МВР.

 

 

Русия: Санкции срещу Путин носят разрив

автор:Дума

visibility 794

/ брой: 9

Сърбия няма намерение да влиза в НАТО

автор:Дума

visibility 772

/ брой: 9

Полша поема председателството на ОССЕ

автор:Дума

visibility 446

/ брой: 9

Чужда сметка

автор:Аида Паникян

visibility 469

/ брой: 9

Проф. Греди Асса: Изкуството дава доброта и смисъл

автор:Дума

visibility 548

/ брой: 9

Шипченските камбани

автор:Димитър Копривленски

visibility 556

/ брой: 9

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ