09 Август 2020неделя06:12 ч.

Романьола Мирославова в изданието на конкурса през 2014 г.

Издаване на книга е Голямата награда в поетичен конкурс

Приемат се творби за осмото издание на "Лирични гласове"

/ брой: 125

автор:Дума

visibility 682

Организаторите на международния поетичен конкурс "Лирични гласове", създаден от поетесата Романьола Мирославова и с дейното участие на Евтим Евтимов, обявяват неговото тазгодишно, осмо поред издание. До 15 август включително ще се приемат за участие творби от България и чужбина (по възможност с превод на български), изпратени само на имейл lirichniglasove@abv.bg.

Според регламента на конкурса участниците трябва да приложат 1 или 2 стихотворения (максимум до 24 реда всяко), които да не са публикувани в книга и да не са получавали награди в други конкурси; кратка биографична бележка, включваща име, адрес, телефон, творчески изяви, издадени книги.

Участието в конкурса предоставя правото на организаторите да публикуват наградените творби, като авторите си запазват правото да ги включват в свои проекти.

Ще бъдат присъдени Голямата награда "Романьола Мирославова" - диплом и издаване на книга; в двата раздела - български и международен, ще бъдат определени първа, втора и трета награда - диплом и предметни награди.

Организаторите на конкурса си запазват правото да не присъдят всички тези награди, както и да определят допълнителни.

Носители на Голямата награда в конкурса досега са Маргарита Петкова, Ана Александрова, Евстати Бурнаски, Петя Стефанова, Николай Дялков, Евгени Минчев и Петя Хантова. "Лирични гласове" бе създаден през 2012 г. от покойната поетеса Романьола Мирославова по подобие на други международни поетични конкурси в чужбина. Самата Романьола е носителка на няколко такива награди от Лече и Анкона, Италия. Организатори на конкурса са наследниците на поетесата, издателствата "Персей", "Изида" и "Книги за всички" и Сдружението на софийските читалища.

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 150

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 637

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 1139

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ