06 Октомври 2022четвъртък17:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 18° и 23°, в София - около 19°. Днес ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 18° и 23°, в София - около 19°.

Позиция

Избори ли? Нима това бяха избори?

Свидетели бяхме на опит на властта да обезличи народа, като го превърне в прост изпълнител на своята воля

/ брой: 252

автор:Велко Вълканов

visibility 2205

Изборите за местните органи на държавната власт завършиха. Макар и официално още необявени, изборните резултати са общо взето вече известни. Ще се въздържа обаче да ги коментирам. Изборните резултати са разбира се важни (в крайна сметка по-важни от всичко друго), но не по-малко важна е и обстановката, в която те са произведени. Каква стойност може да има резултатът от едни непочтено произведени избори? Това трябва да се каже, защото по общо мнение тези избори бяха не просто непочтени, но и

    криминално натоварени

Това всъщност не бяха избори. Това бе драстично извършен опит на държавната власт да обезличи народа, като го превърне в прост изпълнител на своята воля. В тези така наречени избори цялата енергия на управляващата клика бе насочена против левите партии и преди всичко срещу БСП, доколкото именно БСП е единствената парламентарна партия, която остава неизменно предана на народа.   
Срещу БСП тръгнаха на бой президентът и цялото негово продажно войнство. Срещу БСП се изправи пословично корумпираната правителствена власт. Министри, зам.-министри и техните апаратчици тръгнаха из страната да разнасят своето отровно слово. Не останаха назад областните управители и васалните на ГЕРБ кметове. Подло усърдие в борбата срещу БСП прояви   системата от различни по вид и цвят медии. Прононсирани доносници на Държавна сигурност, добрали се до микрофона на една или друга национална медия, бързаха да компенсират миналата си подлост с днешна подлост, като залеят БСП с отровната си пяна. Представителите на БСП имаха съвършено ограничен достъп до телевизиите, докато представителите на ГЕРБ се радваха на  постоянно телевизионно присъствие. Дори лидерът на БСП Михаил Миков бе принуден да чака с часове благоволението на една медия да излъчи негов разговор по предстоящите избори (което така и не стана). Същевременно лидерът на ГЕРБ Б. Борисов получи възможността, нарушавайки и морала, и  закона, развълнувано да обяви чрез централните ТВ медии, че бил гласувал, представете си, за ГЕРБ. Картината е повече от ясна:

всички срещу един

При това цялата наша реакционна прослойка имаше плътната подкрепа на дивия Запад. САЩ, Европейският съюз, НАТО и различни други световни сили на мрака и злото неуморно работеха за успеха на своята първа (не пета) колона у нас.
Не бива, разбира се, да забравяме и  косвената подкрепа, която оказаха на ГЕРБ някои изменници на БСП. Непростим е грехът на Георги Първанов. Този човек, изгарян от желанието да бъде "първи", създаде АБВ, която никога (никога!) няма да се развие до положението на национална партия, но която попречи (и ще пречи!) БСП да разгърне своя реален политически потенциал. Недостойно бе поведението и на Георги Кадиев. Остава наистина да се питаме как този човек не разбра, че няма никакъв шанс да бъде избран за столичен кмет, но включвайки се индивидуално в битката за кметския стол, той намали шанса за едно по-добро представяне на БСП.
Но макар и да събра огромно количество политическа енергия, щабът на помилвания от съдебната власт Цветан Цветанов не можа да се освободи от страха, че изборната им победа не е все пак достатъчно сигурна. Решиха да прибягнат до направо

престъпни способи

за осигуряване на жадувания от тях изборен успех. Бяха готови на всичко и стигнаха наистина до всичко, което може да им предложи един престъпен ум. Лъжи, измами, купуване на гласове (на едро и дребно), пряка фалшификация на изборните книжа - всичко това бе хвърлено в боя за властта. Безогледността им стигна дотам, че в протоколите на някои секции, в които гласуваха издигнати от БСП кандидати за общински съветници, не е отбелязан нито един, гласувал за БСП! В своето заслепление герберите стигнаха, както виждаме, до абсурди, които разкриват цялата им мръсна природа.
Тази престъпна дейност на апаратчиците от ГЕРБ заслужава цялото внимание на прокуратурата, но прокуратура ли е прокуратурата, оглавявана от човек като Цацаров. Не зная на какво се дължи това поведение на Цацаров - на слабост или на подлост. Не зная. Във всички случаи той ще направи услуга на държавата ни, ако си подаде оставката.
Сега политическите дегенерати ликуват - те победиха. В телевизионното студио на добре известен щатен доносник на ДС едно малко човече с мустаци ала Хитлер радостно квичи: БСП умира, БСП е в агония. Изпаднали в

измамна еуфория

те щастливо чакат да се наредят на голямата шведска маса, разтегната от ГЕРБ за сметка на държавата. Колко противна наистина може да е радостта на някои низки духом хора! 
Радостта на негодниците никога обаче не е била перспективна. В крайна сметка ще победят доброто и красивото, защото само тяхната победа ще открие пред човечеството шанса да оцелее. Красотата ще спаси света, казваха, красотата и доброто - ще добавя аз. И ще повторя: от всички партии у нас единствено левите партии са носителите на доброто и красивото. Те ще пребъдат. Вече близо 200 години социалистическата идея шества из света и никой не е успял да я унищожи. Това не успя да направи Бисмарк, това не успя да направи Хитлер, това няма да успеят и техните духовни наследници. Още Вазов го е казал: Не се гаси туй, що не гасне.
Заедно с това ще си позволя едно предсказание: разните други партии, които всъщност са само сбирщини за посрещане на временни интереси, неминуемо ще се разпаднат. От мощния някога СДС остана само една жалка карикатура, именуема Лукарски. От Иван-Костовата партия остана друга смешна карикатура, именуема Радан Кънев. От милионното някога НДСВ не остана дори и един човек за карикатура. Сигурен съм, че в недалечно бъдеще ще изчезна и зловещата политическа карикатура, наречена ГЕРБ. Бъдете уверени: това ще стане!

Цената на газа в Европа пада, хранилищата са пълни

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 194

Брюксел одобри европрограмата за бизнеса с 3 млрд. лв. бюджет

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 194

СТО: Рязко намаляване на растежа на световната търговия

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 194

ЕС с нов пакет санкции срещу Русия

автор:Дума

visibility 110

Великобритания с план за спиране на бежанците

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 194

От опозицията в РСМ зависи еврочленството

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 194

Учениците в Будапеща подкрепят учителите

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 194

Солети и чипсове

автор:Чавдар Найденов

visibility 109

/ брой: 194

Държавооо!

автор:Ина Михайлова

visibility 725

/ брой: 194

Завръщането на мутренската държава

автор:Юри Михалков

visibility 122

/ брой: 194

Печели не само статуквото, печели кражбата

автор:Владимир Георгиев

visibility 109

/ брой: 194

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ