08 Юли 2020сряда08:33 ч.

Иво Христов настоява ЕК да вземе мерки срещу горенето на отпадъци в България

автор:Дума

visibility 1540

Кога и какви стъпки ще предприеме Европейската комисия във връзка с качеството на въздуха в България? В случай на системно неспазване на изискванията на Директива 2008/50/ЕО относно качеството на атмосферния въздух, ще бъде ли България обект на финансова санкция и ако да, как ще бъде определена тя? Какво смята Комисията относно практиката да се внасят отпадъчни суровини от една държава членка в друга и има ли ЕК система за контрол и мониторинг на този процес?
Тези въпроси отправя към Европейската комисия евродепутатът от левицата Иво Христов.
В доклада за България относно Прегледа на изпълнението на политиките за околната среда 2019 на Европейската агенция за околната среда се посочва, че България не е предприела никакви структурни мерки за справяне със замърсяването на въздуха и за хармонизиране на целите за качество на въздуха със специфични ключови секторни политики. В началото на декември 2019 г. бяха отчетени рекордно високи показатели на замърсители на въздуха в гр. София, като на 11 декември бяха отразени рекордни нива в световен мащаб. Анализи и разследвания от последните няколко седмици показват увеличаване на вноса на отпадъчни суровини от друга държава членка в България, които след това биват изгаряни в енергийни централи в страната, добавя Иво Христов.

Не пуснали туристи на плаж, бил резервиран

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 128

Внасяме 32 хиляди тона дрехи втора употреба

автор:Дума

visibility 325

/ брой: 128

ЕК: България ще се възстанови по-бавно от очакваното

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 128

5 млн. души в Мелбърн са под карантина

автор:Дума

visibility 146

Израел върна част от ковид мерките

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 128

Курортно лято

автор:Лозан Такев

visibility 185

/ брой: 128

Има решение за кризата

visibility 231

/ брой: 128

Новата цивилизация на хората с достойнство

visibility 169

/ брой: 128

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ