27 Януари 2023петък20:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес снеговалежите в повечето райони на Западна България временно ще спрат. В Източна България валежите ще са от дъжд и значителни по количество. Предимно дъжд ще вали и по поречието на Дунав. Ще духа до умерен изток-североизточен вятър, в Източна България от север и с него ще започне да прониква студен въздух. Вечерта снеговалежите в Западна и Централна Северна България отново ще се активизират. Максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, по-високи в източните райони до 9°-10°, в София около 2°. Днес снеговалежите в повечето райони на Западна България временно ще спрат. В Източна България валежите ще са от дъжд и значителни по количество. Предимно дъжд ще вали и по поречието на Дунав. Ще духа до умерен изток-североизточен вятър, в Източна България от север и с него ще започне да прониква студен въздух. Вечерта снеговалежите в Западна и Централна Северна България отново ще се активизират. Максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, по-високи в източните райони до 9°-10°, в София около 2°.

Мнение

Истинската цел на руско-украинската война

Американските и европейските санкции срещу Русия дадоха грандиозен обратен ефект

/ брой: 223

автор:Светослав АТАДЖАНОВ

visibility 205

Светослав АТАДЖАНОВ


Истинската цел на руско-украинската война не е Русия, Путин или дори руското общество. Целта е средният западняк. През последните осем месеца интензивността на атаката срещу обикновения западняк и обикновения гражданин на света се увеличи. Бяхме подложени на рязка инфлация, неконтролируеми цени на горивата, недостиг на храна и енергийни смущения. Когато разходите за живот растат, стандартът на живот пада. Нищо от това не е случайно. Ние преживяваме координирана атака срещу основните жизнени нужди - храна, газ, енергия - предназначена да ни постави в режим на оцеляване и да ни направят по-зависими от правителството. 

Със зависимостта идва контролът 

Защо се случва всичко това? Кой го прави? Как го правят?

Руско-украинският конфликт, който започна през февруари, предостави много удобна изкупителна жертва за правителството на САЩ. Русофобията - ирационалният страх от Русия и всичко, което е руско, нараства през последните шест години, ускорявайки се, след като Тръмп победи Хилъри Клинтън на президентските избори в САЩ през 2016 г. Демократите, като големите губещи, не можаха да признаят, че са загубили, и така те продължиха да измислят твърдения за "руско хакване" и "руска намеса" в изборите в САЩ, която никога не издържа на проверка. Въпреки липсата на доказателства тези твърдения промениха обществените възприятия и спомогнаха за затвърждаването на идеята, че руският президент Путин е лошият човек и новият враг.

И сега Байдън обвинява Русия като причина за покачването на цените на горивата в САЩ. Той обаче пренебрегва няколко неудобни факта, а именно, че цената на газа се е покачила много преди Русия да нахлуе в Украйна и от икономическа гледна точка няма логична причина, поради която действията на друга нация биха повлияли на вътрешните цени на нация износителка на петрол като САЩ.

Американските и европейските санкции срещу Русия дадоха грандиозен обратен ефект. Целта беше да се изолира Русия, да й се даде урок и да се срине рублата, но рублата сега е по-силна от преди и днес Русия прави повече пари, отколкото преди санкциите. Изглежда, че няма смисъл, но по макиавелистки начин има идеален смисъл. Защо? Защото истинската цел на санкциите беше да навредят на средния американец, европеец и западняк, а не на Русия!

С всички тези санкции 

САЩ и ЕС се простреляха в крака 

докато твърдяха, че нараняват Русия. За да бъдем точни, те всъщност прострелват краката на средностатистическите си граждани, тези от ниската и средната класа, които сега носят тежестта на всички безумни антируски санкции. Тъй като световната икономика е толкова взаимосвързана, тези санкции сега направиха по-трудно за западняците да получат същите продукти на същите цени. Неистовата инфлация засяга най-много ниската и средната класа, а не висшата класа, която може да си позволи да поеме увеличението на цените.

Главният пациент с деменция Джо Байдън твърдеше, че инфлацията също е по вина на Путин. Да, точно така - Путин е виновен за инфлацията, причинена от прекомерното печатане на щатски долари от Федералния резерв на САЩ, което се случи през последните 2-3 години и при Тръмп, и при Байдън!

Каквото се случи с горивата, така е и с храните. Путин и Русия бяха обвинени за нахлуването в Украйна, унищожаването на "житницата на Европа" и увеличаването на разходите за зърно.

Цените на храните полудяха, но може да има друга зловеща причина за това. Чували ли сте за мистериозния феномен в центровете за разпределение на храна в САЩ, които се запалват и изгарят? Броят им вече е над 100 и продължава да расте. Какви са шансовете толкова много хранителни центрове да се запалят произволно? Просто съвпадение, или някой умишлено ги е насочил, за да създаде изкуствен недостиг и да повиши цените на храните?

С енергията е същата история 

Има натиск да се накарат хората да купуват нови електрически автомобили, като се използва мотивът, че те избягват бензина.

По-внимателното разглеждане на това обаче ни връща към по-задълбочен дневен ред, обявен отдавна: Дневен ред 2030 (Agenda 2030) е всеобхватният дневен ред за използване на зеленото/екологичното движение, за да превърне планетата в технократичен, трансхуманистичен свят, управляван от AI (изкуствен интелект) и опитващ се да примами хората да се слеят с машините.

Този "зелен" дневен ред е изцяло за ограничаване на въглеродните емисии и енергийното потребление. Всъщност тези, които управляват тази схема, искат да ви наложат "квота за въглерод" за общото ви потребление на енергия, която не можете да превишите.

Тази деиндустриализация ще направи обикновения човек по-зависим от правителството. Абсурдността на всичко това се подчертава от факта, че електрическите превозни средства трябва да получават енергията си, като бъдат включени в мрежата, която най-често се захранва от въглища, нефт и природен газ!

Основната тема, обединяваща всички тези неща - инфлация, растящи цени на горивата, растящи цени на храните, недостиг на енергия и други, е, че те притискат хората в отчаяни ситуации. Те привеждат хората в режим на оцеляване. Това не е истинско опазване на околната среда, или загриженост за планетата, а по-скоро приятно звучаща мантра, която да скрие заграбването на власт. Това ще накара хората да страдат и да молят правителството за помощ, чувствайки, че нямат друга възможност.

След това, когато правителството раздаде социални помощи, хората стават зависими от тях и по този начин по-лесно се контролират. Така наречената "помощ" от правителствата винаги идва с прикачени условия. Първоначално раздаваните материали може да са безплатни, но рано или късно те идват с условия. В крайна сметка 

помощта е привилегия, а не право 

и тези, които предоставят привилегията, контролират правилата и условията на подаръка.

Рано или късно правителството може да каже нещо подобно: "Ако искате да продължите да получавате помощта си, моля, уверете се, че графикът ви за ваксини е актуален." Или ако не са ваксини, може да се програмира CBDC (цифрови валути на централната банка). Хората няма да имат друг избор, освен да използват тези "пари" (прословутия ваучер).

В крайна сметка правителството не може да раздаде никакви социални помощи на онези, чиито мнения (изразени в социалните медии, или частно) биха счетени за "погрешни" от държавата. Наистина няма ограничение докъде правителството може да стигне по отношение на нарушаване на правата на хората, ако тези хора станат напълно зависими от правителството за основните си жизнени нужди.

Ще прерасне ли руско-украинският конфликт в Трета световна война? Има потенциал, но в крайна сметка е важно да признаем, че войните не са същите, каквито са били. 

Ние вече сме в Третата световна война! 

Това е различен вид война - хибридна война, или война от 4-то/5-о поколение (4GW/5GW), която размива границите между война и политика, военни и цивилни. Включва нови форми на агресия, като пропаганда, кибератаки, прекъсване на веригите за доставки, EM (електромагнитни) атаки и унищожаване на инфраструктура, които могат ефективно да спечелят войната за агресора, без да е необходимо да разполага свои собствени войски в атакуваната страна.

От тази гледна точка САЩ и Русия вече са в такава война. На едно ниво всички тези видове войни се водят от една нация срещу друга. Въпреки това, на друго ниво, всички тези нации се контролират от сила, която ги използва като офиси на гигантска мултинационална корпорация, организирайки конфликт между тях, за да доведат до Едно световно правителство, или Нов световен ред, където истинската цел е обикновеният човек. Това означава, че това сме ВСИЧКИ НИЕ.

Трябва да сме наясно с плановете, които целят да ни поробят. Нашето щастие и свобода са заложени на карта.

Фейсбук

 


Последвайте или харесайте в-к "ДУМА" във ФЕЙСБУК   --> ТУК <--

Споделяйте нашите публикации.

 

 

 

 

Увеличават парите за командировка двойно

автор:Дума

visibility 841

/ брой: 17

Панелките може да поевтинеят

автор:Дума

visibility 691

/ брой: 17

Умъртвяват 25 000 пъдпъдъка заради птичи грип

автор:Дума

visibility 500

/ брой: 17

"Лукойл" отрича доставки за Украйна

автор:Дума

visibility 646

/ брой: 17

Българите от "черния списък" на Пендаровски

автор:Дума

visibility 768

/ брой: 17

Мексико не приема български туристи

автор:Дума

visibility 580

/ брой: 17

Гърция очаква дъжд и сняг

автор:Дума

visibility 546

/ брой: 17

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ